Христо Иванов доволен: Листите ни показват, че имаме отбор

2492
Христо Иванов доволен: Листите ни показват, че имаме отбор
Снимка: БГНЕС

В нашите листи има отбор от просто познати хора, а от хора, които са работили и работят заедно. В това бе категоричен съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в сутрешния блок на БНТ.

Той изтъкна, че от ДБ никога няма да приемат позиционирането на Делян Пеевски отново в българската политика. Това е човек, който има огромни влияние в компромати, което държи не само в ДПС, но в медиите, бизнеса и магистратите, посочи Иванов. За това Христо Иванов покани Делян Пеевски на открит политически дебат, в който да излязат и да говорят. 

Пеевски най-после проговори и поиска дебат, но не с Христо Иванов, а с Иво Прокопиев

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отправи покана към Делян Пеевски за дебат. Водачът на листите на ДПС за Благо...

По отношение на предсрочните парламентарни избори на 14 ноември, според Христо Иванов трябва да се състави едно управление, в което не просто едни хора да станат министри. Ние сме гаранта за това, че ще има управление, което може да модернизира страната си, добави бившият правосъден министър. 

ДБ са готови да подкрепят всеки, който покаже визия и професионализъм, но искат политическо коалиционно споразумение. От формацията на Христо Иванов и генерал Атанас Атанасов не са затваряли врати и не са горили мостове с ИТН, но чакат да видят програмата и визията на „Продължаваме промяната“.

Предварителните кандидатури естествено, че ще ги коментираме. Демократична България няма да участва в непрозрачен процес на взимане на решения в стил Бойко Борисов, който връзва магарета.

За всяка политика и сектор Демократична България има много амбициозни послания за реформи. Ние за това поставихме на масата за формулираме цел - България трябва да си постави за цел от 5 до 7 години да стане най-доброто място за живеене на Балканите. Нашите предложения и програма е насочени към един хоризонт, който изисква голям скок от България. Нищо от това няма да се случи, ако не сменим модела на управление, аргументира се Христо Иванов. 

Христо Иванов води листата на "Демократична България" и в Пловдив

Освен във Велико Търново, съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов ще води листата и в Пловдив-град. Ген. Атанас Атанас...

„Смяната на модела започва от съдебната реформа, но не се изчерпва с нея. Как да не е в центъра съдебната реформа, като България отново беше осъдена в Страсбург от думи на главния прокурор Иван Гешев. За това той трябва да бъде сменен и призовавам Висшия съдебен съвет отново да открие такава процедура по предсрочно освобождаване“, настоя Христо Иванов.

Христо Иванов коментира пред БНТ две теми - двойното гражданство на бившия служебен икономически министър Кирил Петков и казуса около вицепремиера на Лозан Панов – Мария Касимова, че не е пребивавала в България. Той се надява Конституционния съд бързо да се произнесе по случая и всичко това да не се повлияе върху изборите.

Нашата подкрепа е политическа и тя е дадена за Лозан Панов, който си е избрал Мария Касимова за вицепрезидент. Тя е много симпатична, симпатизирам ѝ и не виждам политически аргументи да се противопоставяме на това, каза още Христо Иванов. 

Още: Борислав Сандов: Дано случващото се в „Да България“ да не нанася поражения на коалицията „Демократична България“ (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика