Борислав Сандов: Дано случващото се в „Да България“ да не нанася поражения на коалицията „Демократична България“ (ВИДЕО)

9232
Борислав Сандов: Дано случващото се в „Да България“ да не нанася поражения на коалицията „Демократична България“ (ВИДЕО)
Снимка: ПЦ на ДБ

Вижте, това е някакво сътресение по-скоро в партия „Да България“ и аз се надявам, че те ще решат тези въпроси именно по съществуващия институционален ред. Това каза в Студио Actualno Борислав Сандов, съпредседател на партия "Зелено движение" и депутат в 46 НС от "Демократична България". Той коментира пререканията между ръководството на партията и общинския съветник Методи Лалов, който поиска оставките на Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

Какво каза Сандов по темата:

Трус в "Демократична България" Методи Лалов обвини в дерибействане Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева

Направих го, за да има публичен разговор, а такъв в организацията липсва. Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева очевидно рабо...

Затова беше и призивът на Христо Иванов да има контролна комисия, която да свърши определените обследвания, да се разбере дали има нарушения на устава. Надявам се средата там да бъде заздравена. Методи Лалов не е критичен от вчера, но въпросът е доколко имат основания твърденията му и това трябва да го установи тяхната контролна комисия. Това не рефлектира върху "Демократична България", тъй като по-скоро е вътрешнопартиен проблем на една от трите партии в коалицията. Ние като коалиция, особено в момента на процеса подготовка на листите за народни представители, регистрацията и за тези избори и създаването на кампания, обновяването на платформа, това някак остава встрани от нас. "Зелено движение" като партия партньор не можем да се месим в работата на "Да, България" и за нас е важно това да не нанася поражения върху цялостното представяне на "Демократична България", защото това е важното. Надявам се да намерят начин за решение на този въпрос колегите и да продължаваме.

На практика с президентските избори се изпълва пълният цикъл от избори, с които ние влязохме в коалицията и си обещахме, че ще направим минимум един пълен цикъл от избори, за да видим дали това работи. Оказа се, че работи. Стартирахме в доста тежка ситуация, в която бяхме и трите партии извън парламента. Минахме през евроизборите, където успяхме да минем бариерата и да имаме представител в Европейския парламент, за да продължим да растем и да стигнем до последното народно събрание, в което бяхме втора политическа сила според социологическите проучвания. Сега с появата на нов политически проект няма да сме втора, макар че се борим затова.

Истината е, че ние се борим да получим мандат, защото нашата коалиция може да даде добрия пример за създаване на по-широка парламентарна коалиция, която да управлява държавата известно време, защото това се оказва необходимост. И ние сме тази организация, този политически субект, който доказва през тези четири години, че знае какво е коалиция и може да балансира добре интересите на трите партии в коалицията. Въпреки че ние сме дори от различни политически семейства, знаем кое е важното и върху кое да се съсредоточим и да се опитаме да променяме България към по-добро.

Още - във видеоматериала.

Христо Иванов отговори на обвиненията от Методи Лалов

По-рано днес (11 октомври) общинският съветник от "Демократична България" в Столичния общински съвет (СОС) Методи Лалов поиска оставкат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика