Христо Иванов подкрепи Екатерина Захариева

4072
Христо Иванов подкрепи Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието в оставка Христо Иванов няма съмнения, че Екатерина Захариева е човек, който „може и иска, включително ще бъде поставен в по-добра ситуация“, предаде Дарик.

„Работили сме добре, има пълната ми подкрепа, ключовият въпрос е тя за какво ще има политически мандат“, коментира пред журналисти в парламента той по повод на обявената номинация за негов наследник на поста. Иванов изрази очакване тя да „довърши това, което сме започнали“.

Иван Иванов от РБ: Нямам против да си подам оставката като зам.-председател на НС

Ако действително има нагласа в парламентарната група и се смята, че може да има друг заместник-председател, който да отговаря по-добре ...

Министърът в оставка посочи още, че в избора на Захариева чете знак, че се осъзнава сериозността на ситуацията и предизвикателствата пред съдебната реформа. „Големият въпрос е дали Захариева ще има политическия мандат и подкрепа за тези смели стъпки, които иначе съм сигурен, че тя има капацитета и желанието да направи", добави той. "Говорим за наистина решителни промени в Закона за съдебната власт по много широк периметър въпроси“, отбеляза Иванов.

По думите му въпросът за това как да бъде интегрирана позицията на главния прокурор в системата на демократична отчетност е неизбежен.

Христо Иванов каза, че си тръгва от поста с най-добри чувства и декларира, че ще продължи да работи за съдебната реформа, защото това била неговата кауза в целия му професионален живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика