Христо Иванов: Пътят е към преговори, а не избори (ВИДЕО)

1411

"Продължаваме да вярваме, че пътят е към преговори и към взимане на решения, а не избори и предизборна кампания, няма да коментирам твърденията на г-н Пеевски", коментира съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов пред медиите в парламента и призова за хладнокръвие. 

Какво искат ДПС?

"Опитваме да разговаряме с ГЕРБ по наистина важна тема като реформите, регулаторите и борбата с корупцията и изведнъж г-н Пеевски се самовзривява с поредната фойерверка от безвкусни пошлости. Проблемът е, че ДПС искат да бъдат скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение и не искат да има ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност между двете политически формации, които носят отговорност за управлението", каза Христо Иванов. 

Според него дълбокият проблем на ДПС е участието в разпределянето на регулаторите. "Ние по този проблем искаме да разговаряме с ГЕРБ и изведнъж ДПС се самовзривяват", добави Иванов. ОЩЕ: Пеевски: Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато стане Конституцията (ВИДЕО)

Христо Иванов твърди, че Пеевски е бил готов да разговаря за две трети за ГЕРБ и ДПС. "Там не си спомням някой да казва, че това е антикорупционно. Беше готов г-н Пеевски да участва при тази оферта", добави още Иванов. ОЩЕ: "Водим преговори всеки ден": Борисов сравни работата на ПП-ДБ с попската (ВИДЕО)

Нападките на Пеевски

Той бе попитан за думите на Делян Пеевски, че е пил мазно турско кафе и му е седял в скута, за да се случи Конституцията. Иванов обаче обяви, че няма навика да коментира разкази от някакви срещи. "Ние сме древна професия, но професията, от която контактите се превръщат в компромат, е по-древна от нашата и аз не я упражнявам", заяви Иванов. 

"Да, темата е регулаторите. Темата е как ще бъде избран следващият главен прокурор. Да, темата е следващият главен прокурор да не бъде като главния прокурор, който беше избран по времето на доминацията на ГЕРБ и ДПС - Гешев и Цацаров. Ако по мое време бяха избрани такива главни прокурори, бих си мълчал, особено на фона на Нотариуса. Надявам се да се успокоят страстите", заяви Иванов. Той заяви, че ако Висшия прокурорски съвет избере някого с профила на Андрей Янкулов, няма да има случаи като този с Нотариуса. ОЩЕ: Мартин Димитров за меморандума: Проблемът на ГЕРБ е, че ДПС ги няма в него

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика