Иво Инджов: Обречени сме на коалиционни управления

24997
Иво Инджов: Обречени сме на коалиционни управления
Снимка: БГНЕС

 

Обречени сме на коалиционни управления. Това каза в предаването „Метроном” на "Фокус" политологът Иво Инджов. Според него в момента се разиграват няколко варианта за възможни коалиции, но взе пак трябва да се изчака да минат изборите, за да се види кои ще влязат в парламента.

Единият възможен вариант е ГЕРБ в коалиция с Реформаторския блок и България без цензура, ако се изчистят лидерските противоречия между Борисов и Бареков.

НФСБ настоява за незабавни предсрочни избори

България няма време за губене. При сегашната политическа и икономическа обстановка, при започналите процедури по спиране на еврофондове...

Другият вариант, но в средносрочен план, е ГЕРБ – ДПС, каза Инджов. Вече имаше анонси и от двете партии в тази насока.

Третият вариант на коалиция е между БСП, АБВ и ДПС, които са се заявили като лява либерална коалиция. Това обаче е възможно при ясни правила на играта.

Доста по-екзотично звучи коалиция между ГЕРБ и БСП на този етап, смята политологът. Според него България не е страна с такава политическа култура, като Германия, където има голяма коалиция. Това, че в европейски мащаб е възможна такава коалиция, не означава, че тя трябва да се пренесе и в България, добави Инджов.

Според политолога възможните обяснения за развалянето на добрите коалиционни отношения между БСП и ДПС са "Южен поток", или това, че не са се разбрали за министерски места.

ЦИК има готовност да организира предсрочни избори

ЦИК има готовност да организира предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха от ЦИК в отговор на въпрос дали е възможно да бъдат ...

Със сигурност имаше доста голямо напрежение, особено сред електората на БСП, срещу властовите анонси на ДПС, които не криеха своите апетити да упражняват власт, каза Инджов. Той добави: "От едно изказване на Сергей Станишев оставям с впечатление, че ДПС не е приело желанието на БСП за един по-партиен профил на кабинета след евроизборите".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com