Из Борисовите пътеписи: За президента, Пламен Георгиев и инвестициите

12000
Из Борисовите пътеписи: За президента, Пламен Георгиев и инвестициите
Снимка: БГНЕС

"Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт. Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората."

Така, докато търси видимите разлики от предишното си посещение на строежа по АМ "Европа" и точно от къде са били преместени теменужките по трасето, премиерът Бойко Борисов намекна за критиките на президента Румен Радев, отправени от вр. Шипка. Според премиера, строителните и инвестиционни успехи дразнят президента.

Румен Радев: Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни

"Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви ...

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните дейности в участъка Сливница-Драгоман по изграждането на АМ "Европа", а след това откри и завод в Костинброд. С премиера Борисов по време на огледа бяха министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Правителството очаква чуждите инвестиции за 2019 г. да надхвърлят 2 милиарда, стана ясно по време на поредната инспекция на премиера Бойко Борисов по трасетата на страната, този път на АМ "Европа".

"Без инфраструктура никой инвеститор няма да дойде. Това е изключителен приоритет", коментира Караниколов.

Проектът за строеж на магистралата стартира в средата на месец май тази година, ще бъде завършен до 2021 г. и се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция "Пътна инфраструктура".

"Само за три месеца, когато стартирахме проекта, има изграждане на 100 % на някои дейности", обяви заместник-министър Нанков.

Румен Радев: Премиерът губи контрол върху партията си

Очаквах премиерът да озапти беквокалите в парламента /по въпроса за модернизацията на българската армия- бел.ред./, това не се случи, ...

Инспекцията показа, че напълно готова е стабилизацията на земната основа, на 70% е приключено развалянето на старите канавки, над 40% от изкопните дейности са изпълнени. Работи се по 4 големи съоръжения – подлези, надлези и два пътни възела, а теменужките, които бяха в района на Алдомировското блато, са преместени.

"Това е по-лекият участък от АМ „Европа“, след 25 дни започваме по-тежкия", допълни заместник-министър Нанков и даде още подробности по изпълнението на строителните дейности.

"Асфалтът не се яде, но носи инвестиции", заяви премиера в Костинброд в завода на Coca-Cola, където бяха открити нови мощности за над 34 млн. лв.

Министър Караниколов уточни, че инвестицията на завод е за над 34 млн. лв., а държавата се ангажира да изгради съпътстваща инфраструктура за 1,8 млн.

Създадоха петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия

Създадоха петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия. Инициативата е на П. Петров, който излага с...

"От началото на годината имаме сертифицирани 15 инвеститори, работи се по 70 инвестиционни проекта, добави министърът на икономиката. Очаква се чуждите инвестиции да надхвърлят 2 милиарда лева за 2019 г., анонсира още Караниколов. Средно на година те са се движели по над 1,6 млрд. От миналия юни до този момент са разкрити нови 7 хил. работни места благодарение на инвеститорите", допълни още Караниколов.

В Костинброд Борисов защити авторитета на Пламен Георгиев, който беше назначен за консул във Валенсия. 

"Пламен Георгиев е с хиляди награди, с няколко милиарда задържани левове, с няколко езика. Има достатъчно езикова подготовка. Това е някаква поръчка от една седмица", заяви Борисов в отговор на питането защо е избрал бившия шеф на КПКОНПИ.

"Не му отива на Шипка, на такъв ден да говори такива неща", възмути се министър-председателят по адрес на Радев.

МВнР обясни защо Пламен Георгиев ще става консул във Валенсия

Владеене на испански език и добра работа с правоохранителните органи – това е в основата на решението на Министерството на външни...

"Предишния ден в сряда на МС дойде светкавично, изненадващо за мен писмо за съгласуване за смяната на шефа на НСО. Вкарах го в Министерски съвет, гласува се и сега трябва да си решава кой ще назначи", уточни Борисов пред журналисти. Нивото на инвестициите и износа са отговор на всички критики, категоричен е Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика