Създадоха петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия

8418
Създадоха петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия
Снимка: БГНЕС

Създадоха петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия. Инициативата е на П. Петров, който излага следните мотиви:

Уважаеми г-н Борисов,

За нищо и никаква тераса наказаха Пламен с изгнание във Валенсия

В ранните седмици на "Апартаментгейт" изглеждаше, че се очертава закономерен погром, при който ни се струваше справедливо различни важн...

Уважаема г-жо Захариева,

След информацията, разпространена от българските медии, българите, живеещи във Валенсия ( и не само тук) сме възмутени от решението на правителството на Р. България за назначаването на г-н Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия. Позовавайки се на Закона за дипоматическата служба и скандалния имидж на бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) г-н Пламен Георгиев, ние, българите във Валенсия и останалата част от Испания, настояваме да ни се отговори на следните въпроси:

1. Провеждан ли е публичен конкурс за заемане на длъжността генерален консул на Р.България във Валенсия както изисква чл. 26. (1) (Доп. - ДВ, бр. 69 от 2011 г., в сила от 08.09.2011 г.) от гореспоменатия Закон за дипломатическата служба? Ако е провеждан такъв бихме искали да ни се представи протокола от него.

2. В чл. 27. (1) от същия закон се казва: „За дипломатически служител може да бъде назначено лице, което има висше образование с образователно-квалификационна степен "магистър" в зависимост от потребностите на дипломатическата служба”. Ние питаме: „За какво ще послужи юридическото образование на г-н Герогиев при изпълняване на служебните му задължения в Генералното консулство във Валенсия?”

Без дебат и даже със задна дата ВСС върна Пламен Георгиев на работа в Спецпрокуратурата

Единодушно и без никакъв дебат Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) върна подалия оставка като ръководител на Антикорупц...

3. В чл. 27. (2). е заложено, че за заемане на пост в дипломатическа служба се изисква владеене най-малко на един чужд език. Ние питаме: „Какви езици владее г-н Георгиев и на какво ниво?”

Г-н Борисов, Г-жо Захариева,

не приемаме доводът Ви за назначаване на г-н Георгиев, че същият е имал изключително добри контакти с испанските правоохранителни органи. Уважаеми управляващи, на нас, българите във Валенсия и околностите ни трябва професионална, компетентна и загрижена консулска защита и подкрепа, защото мнозинството сме трудещи се граждани, а не престъпници.

Медиите в Испания също отразиха скандала около г-н Георгиев (един пример: https://www.lavanguardia.com/politica/20190404/461455834248/fiscalia-bulgara-investiga-a-politicos-implicados-en-escandalo-inmobiliario.html) и не само него. Като взехте това решение замислихте ли се какво ще стане с имиджа на България след като един от дипломатите ѝ има съмнително съвсем близко минало? А за нас замислихте ли се? Или ние не сме фактор, с който да се съобразявате? Очакваме с нетърпение Вашите отговори, защото вече минахте всички граници на етиката!

Това е обща част, но не е предназначено за общо ползване

Така бившият ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев каза пред Нова телевизия какво представлява терасата му...

Към 20 часа на 15 август петицията е подписана от над 800 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com