Йовчев: Ще се разследва всеки сигнал за незаконно подслушване

15901
Йовчев: Ще се разследва всеки сигнал за незаконно подслушване
Снимка: БГНЕС

При всеки конкретен сигнал за това, че някой извършва незаконно подслушване, във възможно най-кратки срокове, ще се проведе разследване. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде „Фокус”.

По повод подслушването на политици и журналисти, Йовчев коментира: „Има ли подслушване на политици? Винаги съм изразявал ясна позиция и съм против. Има разследване на прокуратурата, има дело, което се води. Има становище на прокуратурата, че ще бъдат повдигнати обвинения”.

Съдът реши: Съдия Тони Гетов няма да дава отвод по делото на Цветанов

Няма да има отвод на съдия Тони Гетов по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, след като съдът не уважи искането за та...

„Моята ясна позиция е изразена в концепцията, която предложихме, и в програмата на МВР, гаранция за законността на всички дейности в МВР и направихме не малко в тази посока. Видяхте, че в един кратък период от време се разработиха и приложиха мерки, които гарантираха законността на СРС, както и че техническите средства и хората няма да бъдат въвлечени в незаконно подслушване”, каза Йовчев.

По повод разменени смс-и между Бойко Борисов и журналисти Йовчев заяви: „На база на какво считате, че това е в резултат на подслушване? Следене на кого и от кого? Доколкото разбирам всички замесени отрекоха, че тези смс-и са автентични. Всеки един, който участва в една комуникация, също може да ги разпространи; близки хора могат да имат достъп до тях. Дайте да не правим истерия от нещо, за което няма никакви факти в момента, които да говорят, че някой целенасочено извършва следене или подслушване”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика