Кадиев: Махам се от БСП, всички там знаят, че Станишев трябва да си ходи

34109
Кадиев: Махам се от БСП, всички там знаят, че Станишев трябва да си ходи
Снимка: БГНЕС

Подадох оставка от всякакви постове в БСП, защото това е моят сигнал за ръководството на БСП. Приключих с БСП. Когато десет пъти предлагаш едно и също, десет пъти те бият и ти правиш същото и единадесети пъти, време е да смениш подхода – ей така, за разнообразие. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия червеният депутат Георги Кадиев.

Не знам коя е истинската причина за разнобоя между БСП и ДПС. Забелязвам обаче една корелация – когато Делян Пеевски и Цветан Василев са добре, БСП и ДПС също са добре, подхвърли Кадиев.

Вариант: Орешарски подава оставка във вторник

В телефонни разговори премиерът Пламен Орешарски е заявил, че има готовност да подаде оставка във вторник. Това ще се случи след заседа...

След евроизборите има четири оставки на соцлидери в Европа – от Унгария та до Ирландия. Това е показателен пример. Станишев в момента знае, че ако се махне, БСП ще има по-добър резултат – той не е глупав, но няма къде да намери собственото си място. Какво значи да идеш сега на избори на юли – това е изгодно на петима души, за да си редят листи. Като няма време да се наредят листите, както трябва - за два-три месеца, с предложения от структурите, с вътрешен консенсус, сяда председателят т.е. Станишев и заедно с още двама-трима души пишат листите с химикалка както си знаят, каза Кадиев.

Очевидно няколко години водих битка с вятърни мелници, признавам това време за загубено и се отказвам. В БСП 100% от Националния съвет е „за” смяна на ръководството на БСП, но само тихомълком. Всичко е заради корпоративни зависими. Поискайте справка колко от областните председатели на структурите на БСП са в бордовете на някакви дружества - това, между другото и ГЕРБ го прави. И после какво да очакваме – тези хора да гласуват срещу ръководството? Ми те мислят за следващите две седмици, два месеца дали ще си вземат заплатата, заяви Кадиев.

Във връзка с твърдение на Цветелин Кънчев, че Кадиев и жена му вземали „едни пари”, защото са свързани с БСП, Кадиев отговори, че не иска да коментира Кънчев. Това е пак опорна точка – защо не излезе някой от „Позитано” да го каже, да го каже на Националния съвет, в очите ми, попита червеният депутат.

Вече не ме интересува какво ще става с ръководството на БСП. Искам десет души да станат и да кажат на това ръководство – тръгни си. Тогава ще повярвам, че нещо в БСП ще се промени. Бойко Борисов наистина до живот ще ни бие, след като Станишев ни е начело. Той, Станишев, не е виновен – виновни сме в БСП, че го държим, категоричен е Кадиев.

Нинова се кълне, че остава в БСП и подкрепя Станишев

Разбирам съдържанието на думата екип. Ние сме екип в БСП, имахме задача да спечелим изборите, не я решихме тази задача. Това каза на в...

Дори и ГЕРБ да дойде на власт, Пеевски ще е добре. Не може така – да имаме държава, в която всички политици са пионки и някой им дърпа конците. Преди една година казахме, че ще върнем България на хората, а я върнахме на ГЕРБ. Няма да отида в „България без цензура”, няма да отида и в АБВ, подчерта Кадиев. Разликата между мен и Първанов беше, че аз считах, че битката трябва да се води вътре, в БСП. Може би той осъзна по-рано от мен, че това е борба с вятърни мелници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика