Как се стигна до издигането на Антон Хекимян за кмет на София от ГЕРБ?

9357
Как се стигна до издигането на Антон Хекимян за кмет на София от ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

Доскорошният директор на новините и на коментарните предавания по bTV Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за следващ кмет на София. Номинацията бе обявена по-рано днес от заместник-председателя на партията Томислав Дончев и в отсъствие на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов малко повече от 24 часа преди изтичането на крайния срок за регистрацията на участниците в местните избори.

Кой е Антон Хекимян?

Антон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор "Новини, актуални предавания и спорт" на bTV от 21 декември 2020 г. до 22 септември 2023 г. Още: Хекимян за кмет: Въпросите, които стоят и ще ни извадят очите

Според публичните данни той е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Хекимян завършва езиковата гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора с немски и английски. След завършване на средното си образование започва да следва журналистика. Започва работа в bTV още докато учи в Софийския университет.

Започва професионалния си път още в първи курс като стажант в bTV през 2003 г., а от 2004 г. е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 г. става водещ на съботно-неделния сутрешен блок на bTV "Тази събота и неделя". От 2 юни 2014 г. води сутрешният блок на телевизията "Тази сутрин" до 26 февруари 2021 г.

Как се стигна до номинацията му?

Преди два дни Хекимян изненадващо напусна поста директор на новините на bTV. Тогава се заговори, че той ще е кандидатът на ГЕРБ за кметското място, след като медията съобщи, че той поема в друга професионална посока. Миналата седмица Борисов отказа да каже името на претендента, който беше обявен в последния момент. "Ще ви хареса, нестандартно решение е", каза Борисов. Още: Как кадри на bTV реагират на издигането на Хекимян за кмет от ГЕРБ? (СНИМКИ)

Днес Хекимян каза, че преди седмица Борисов му е предложил да е кандидатът на ГЕРБ и че той е поискал известно време да помисли.

Преди това повечето политози прогнозираха, че Борисов ще заложи на човек, който е свързан със Столична община и познава работата ѝ. Още: ГЕРБ няма да успее в София, дори Бойко Борисов да им е кандидат: Проф. Светослав “Малинов в "Отговорите" (ВИДЕО)

По думите на Борисов до последно изборът за кандидат за градоначалник е бил между шестима души. Като потенциален избор на ГЕРБ за София месеци наред се сочеше вече споменатият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев

Името на председателя на парламента Росен Желязков също се завъртя като евентуална опция. Той обаче отрече информацията. "Аз не знам откъде ви е хрумнало или на някои от моите колеги от Народното събрание, които си правят сказки от трибуната", каза Желязков.

Кои са другите кандидати?

Другите кандидати за кмет на София са Васил Терзиев, издигнат от "Продължаваме промяната -Демократична България" и "Спаси София", Ваня Григорова, издигната от БСП и "Левицата", Вили Лилков, подкрепен от "Синя коалиция", Деян Николов, издигнат от "Възраждане" и Ивайло Вълчев - от "Има такъв народ". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика