Какви са истинските мотиви зад рокадите в правителството разкри Тома Биков

6848
Какви са истинските мотиви зад рокадите в правителството разкри Тома Биков
Снимка: БГНЕС

Каква е истинската причина за рокадите в правителството разкри Тома Биков, депутат от ГЕРБ, в ефира на БНТ. Защо сега беше сменена министърът на туризма Николина Ангелкова, срещу която няма обществено недоволство? Защо след като премиерът Бойко Борисов не е можел да си обясни занижения контрол в Комисията по хазарта през последните години, свали Владислав Горанов от поста, едва сега? Ето и отговорите:

Козметични промени в кабинета "Борисов 3" - сменят петима министри (ВИДЕО)

До 2021 г. ще има още смени на министри, обяви Владислав Горанов

Решението е на премиера, познавам ги и тримата. Мисля, че са добри решения. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в ефира н...

Защо беше сменена Николина Ангелкова? "Новият министър г-жа Николова е номинация на „Обединени патриоти“ (ОП). Аз смятам, че г-жа Ангелкова се справяше добре като министър на туризма, но в крайна сметка, когато се правят промени в едно правителство в разговорите участват всички, които го подкрепят. Така че, според мен, това е по-скоро опит на ОП, които действително през последните години имаха по-различно виждане от г-жа Ангелкова да приложат идеите си, защото става все пак и за сравнително кратък период от време, в което това министерство ще се управлява от Марияна Николова", каза Тома Биков.

Не закъсня ли смяната на Владислав Горанов? " Факт е, че в един много сложен процес, какъвто е влизането на България в чакалнята на еврозоната, ние нямаше как да си позволим да правим дори персонални промени. Според мен всички мотиви са валидни в случая. И нашата политическа цел е много ясно да покажем, първо, че правителството е с министър-председател Бойко Борисов и той взима основните решения и по отношение на какдровата политика, и по отношения на структурата на кабинета, и по отношение на политиките, които се водят от него. Не Делян Пеевски, не ДПС, не всякакви други конспирации, които ни приписват", обясни Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ не пропусна да нападне опозицията, която вече от партията не виждат само в лицето на БСП: "И ние го правим през политически действия, а не с политически приказки, както се случва в средите на опозицията, защото там се раждат тези конспирации. Хора, които са влезли в предизборна кампания доста рано. Помпат се едни други, имам предвид "Демократична България" и ДПС. И виждаме един стар номер, в случая с Конституцията, защото там се искат 2/3 мнозинство (бел.ред. - за промяна в Конституцията), което е една много удобна платформа след като минат изборите и всички влязат в парламента, да се почнат едни хубави преговори за влизане в новото правителство, независимо от кого.", очерта бъдещото поведение на политическите опоненти на ГЕРБ Биков.

"Помните, че преди 5-6 г. имаше една политическа фраза на един от представителите на Реформаторския блок, който каза: "То това беше трик, че казахме на ГЕРБ "мафия", сега сме с тях в едно правителство". След това г-н Радан Кънев постигна исторически компромис с ДПС. Според мен просто се повтаря тази сценка от тогава. Но ние тези действия (бел.ред. - реформите в кабинета) ги правим не заради опозицията. Правим ги, за да покажем много ясно на нашите избиратели къде е ГЕРБ, с кого иска да управлява, и че е готов да се раздели с всеки, но не и с избирателите си. И сме готови да отхвърлим всеки всякакви съмнения в такива конспиративни, задкулисни уговорки", обясни депутатът.

Проф. Георги Чернев: Бойко Борисов и Младен Маринов гасят пожарите на научния прогрес, но водата е на привършване!

Критики към сегашното управление и система валят постоянно и особено силно в последните две седмици. Поредната идва от професор Георги ...

В контекста на добрата памет, от Actualno.com бихме искали да припомним анализ, писан от Тома Биков през 2012 г., когато той беше в редиците на твърдата десница - на създаденото от Меглена Кунева Движение "България на гражданите". Той беше публикуван тогава в OFFNews със заглавие:" Тома Биков: Карикатура на диктатор". Какво говори това за мимикрията и политическото номадство всеки може да си отговори сам. 

"Напрежението не знам дали ще се намали," продължи коментарът си Биков,"ние вече се намираме в предизборна кампания. Сигурен съм, че една голяма част от протестиращите са там с чисто сърце, без да предполагат, че са включени в кампанията на различни политици. Виждам, че говорителите на тези протести са на възраст между 60 г. Включително и "младежите", които спряха метрото. И най-накрая г-н Радев, който се опитва да използва за масовка интелигентните и младите".

Тома Биков е убеден, че президентът Румен Радев подкрепя с всички сили БСП, защото това е първата му стъпка към нов мандат. Той прогнозира, че ДПС и ДБ също ще го подкрепят. "Президентът има правомощия да предлага промени в Конституцията. Сетил се той на 4-тата година да иска промени", възкликна Биков.

След чаканото решение на Конституционния съд за това може ли да бъде разследван президентът, възможен ли е евентуален импийчмънт на Радев? Отговорът беше - решенията се взимат на избори. "Импийчмънът би добавил някакъв жертвен образ. Недопустимо е да говори по този начин. Когато си президент и представляваш целия български народ, да наричаш мутри цели групи от хора, без да кажеш кои са тези мутри - Дончев ли е, Сачева ли, кои са тези, които ще бъдат "вън". И кое е това "вън". Това е недопустим език на български президент! Аз смятам, че г-н Радев ще плати политическа цена за това рано или късно", коментира депутатът от ГЕРБ.

Бойко Борисов: Румен Радев е сценарист на всичко

Румен Радев е сценарист на всичко, така че знае повече от мен, коментира премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Пловдив тази вечер,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика