Каракачанов: Наборната служба няма да ни „разведе” с ГЕРБ

734
Каракачанов: Наборната служба няма да ни „разведе” с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Не очаквайте да се „разведем” с колегите от ГЕРБ заради темата за връщане на наборната служба. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отвърна на депутата от БСП Антон Кутев, който по време на парламентарния контрол го нападна, че „Обединени патриоти” и ГЕРБ се разминават в програмите си за наборната служба, като Каракачанов и хората му били предали избирателите си.

Идеята на патриотите за връщане на казармата бе развита още в предишния парламент, но ГЕРБ удариха контра на законодателните предложения в тази посока. Сега военният министър уточни, че е постигнато съгласие да се наблегне на по-засиленото военно обучение в училище и доброволната подготовка, а за възстановяване на казармата да се дебатира, но засега без конкретни проекти и измерения. „Не сте се отказали от наборната служба, ама ще я въведете друг път”, иронизира в отговор Кутев и пак наблегна на отстъпките, които патриотите правят.

Каракачанов: Военните самолети могат да останат без двигателно масло до месец

Ако не се вземат бързи мерки, в следвания един месец ще бъдат изчерпани количествата двигателно масло за самолетите от военновъздушните...

„Сигурно вие с жена си сте направили повече компромиси, отколкото ние с ГЕРБ”, заяде се на свой ред Каракачанов. На това Кутев уточни, че е разведен от 15 години, за да не прави компромиси. „Е, значи сте голям мъжкар”, затвори темата военният министър.

Преди това Каракачанов поясни, че от 2014 г. до 2016 г. 649 души са преминали доброволна военна подготовка, за което са били похарчени близо 220 000 лв. при необходимо 10-12 млн. лв. на година.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика