Каракачанов: Не 10 заплати обезщетение, 5 са заплатите за полицаите

5711
Каракачанов: Не 10 заплати обезщетение, 5 са заплатите за полицаите
Снимка: БГНЕС

Като член на комисията по вътрешна сигурност и на тази по отбраната казвам, че това е абсолютна недомислица. Под ножа влизат и военните, и ДАНС. На тях ще им паднат заплатите с по 30-40%, убедено заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той не се съгласи с думите на финансовия министър, че за прослужен стаж парите щели да влязат в заплатата – не пишело така в законопроекта.

Един редови полицай взема 800 лева. Стига с това разделяне на обществото – полицаите много пари вземали, ами джипитата повече вземат – утре тях ще направим враг, каза Каракачанов. Той е категоричен, че в проекта за Закон за държавното обществено осигуряване се е говорило, че 10 заплати при пенсиониране ще се дават върху 50% от възнаграждението. Значи говорим всъщност за обезщетение от 5 заплати, сметна Каракачанов.

Убеждение - реформата в МВР не става без съгласието на Бойко Борисов

Когато хората имат различни условия на труд, те трябва да получават различно заплащане. Само че не може един човек, като почва работа п...

Реогранизацията в МВР трябва да стане по друг начин – да се махнат от дежурните части и да излязат на улицата, посочи лидерът на МВР. Може да се вземат пари от субсидиите на партиите – 50 млн. лева, заяви Каракачанов. О, даже ще хартисат, включи се и водещият Виктор Николаев.

Не можеш с икономии, рязане и нови данъци да пълниш бюджета. Бюджетът се пълни със стимулиране на производство, на икономика. Работи се с визия – какво правим в селското стопанство например? Земята стои в ръцете на една гилдия, заяви Каракачанов. Защо не ударим контрабандата с горива – вижте разликата между домашно производство и внос, продължи той.

В България се прави всичко плюс-минус – давай сега, тръгваме, хоп, скачат някакви хора, спираме. Да, този законопроект е минал през Министерския съвет и се надявам след днешната среща да има разум, коментира още Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика