Каракачанов: Проекти за интеграция трябва да се пишат вътре в гетото, а не от офиси в София

4567
Каракачанов: Проекти за интеграция трябва да се пишат вътре в гетото, а не от офиси в София
Снимка: БГНЕС

"Истината е, че половината от нещата от Концепцията за решаване на проблема с национализираните цигански групи, съществуват в нашето законодателство. Идеята е да има механизми за спазването им. И ако има репресия, тя не е спрямо циганите, а е по отношение на общински и селски кметове и държавни чиновници, които позволяват законите да не се спазват." Това каза за БНТ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той упрекна свои колеги, че коментират въпросната концепция, без да са я прочели, като не посочи имена. "Смятате ли, че е нормално един неграмотен екземпляр да излезе и да заяви за гражданите на държава с хилядолетна история, че ще ни направи на лютеница", припомни напрежението, което породи побоят над командоса Владимир Димов в село Войводиново.

Нено Димов обеща "безпрецедентно" възстановяване на дюната на "Смокиня" и защити Каракачанов за ромите

"Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на "Смокиня" да я възстанови, което би било прецедент за България. Факт...

По думите на Каракачанов, новата Концепция цели да сведе до минимум престъпленията, да научи ромите на работа и уважение към това, което им се предоставя даром. Като пример той посочи идеята, когато се осигуряват безплатни жилища, първо семействата, които ще живеят в тях, да се подбират, като биват проучвани. И второ, когато се строят общински жилища, хората, които следва да бъдат настанени там и са безработни, да помагат в строежа на сградите. Целта на тази мярка е да пазят това, което им се предоставя, защото те "не ценят онова, което са получили безплатно".

Вицепремиерът заяви, че интеграцията на ромите у нас е провал и упрекна, че се отделят милиони левове за това, но в същото време няма резултат. Той нарече "измишльотини" правозащитните организации и Хелзинкския комитет, с мотива, че тези институции защитават престъпници и в продължение на 30 години провеждат "антибългарска дейност".

Според Красимир Каракачанов такива концепции специалистите трябва да пишат "вътре в гетото, не от офиси в София, защото циганското общество не просто не е интегрирано, а става все по-дезинтегрирано". Той посочи, че голяма част от ромите живеят в свой измислен свят, могат да правят каквото поискат, а това не може да продължава повече и държавата да не прави нищо. А за сравнение припомни политиката в тази насока в други държави, като Норвегия, където се отнемат деца от родители, които не се грижат за тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика