X
 
 

Каракачанов: Проекти за интеграция трябва да се пишат вътре в гетото, а не от офиси в София

2534 9
photo of Каракачанов: Проекти за интеграция трябва да се пишат вътре в гетото, а не от офиси в София
Снимка: БГНЕС
"Истината е, че половината от нещата от Концепцията за решаване на проблема с национализираните цигански групи, съществуват в нашето законодателство. Идеята е да има механизми за спазването им. И ако има репресия, тя не е спрямо циганите, а е по отношение на общински и селски кметове и държавни чиновници, които позволяват законите да не се спазват." Това каза за БНТ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той упрекна свои колеги, че коментират въпросната концепция, без да са я прочели, като не посочи имена. "Смятате ли, че е нормално един неграмотен екземпляр да излезе и да заяви за гражданите на държава с хилядолетна история, че ще ни направи на лютеница", припомни напрежението, което породи побоят над командоса Владимир Димов в село Войводиново.

Нено Димов обеща "безпрецедентно" възстановяване на дюната на "Смокиня" и защити Каракачанов за ромите

"Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на "Смокиня" да я възстанови, което би било прецедент за България. Факт...

По думите на Каракачанов, новата Концепция цели да сведе до минимум престъпленията, да научи ромите на работа и уважение към това, което им се предоставя даром. Като пример той посочи идеята, когато се осигуряват безплатни жилища, първо семействата, които ще живеят в тях, да се подбират, като биват проучвани. И второ, когато се строят общински жилища, хората, които следва да бъдат настанени там и са безработни, да помагат в строежа на сградите. Целта на тази мярка е да пазят това, което им се предоставя, защото те "не ценят онова, което са получили безплатно".

Вицепремиерът заяви, че интеграцията на ромите у нас е провал и упрекна, че се отделят милиони левове за това, но в същото време няма резултат. Той нарече "измишльотини" правозащитните организации и Хелзинкския комитет, с мотива, че тези институции защитават престъпници и в продължение на 30 години провеждат "антибългарска дейност".

Според Красимир Каракачанов такива концепции специалистите трябва да пишат "вътре в гетото, не от офиси в София, защото циганското общество не просто не е интегрирано, а става все по-дезинтегрирано". Той посочи, че голяма част от ромите живеят в свой измислен свят, могат да правят каквото поискат, а това не може да продължава повече и държавата да не прави нищо. А за сравнение припомни политиката в тази насока в други държави, като Норвегия, където се отнемат деца от родители, които не се грижат за тях.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

9 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Забранява се наливане от тубата в резервоар по пътя ... 3 Забранява се наливане от тубата в резервоар по пътя ... преди 2 месеца Профил на трол?
  Глоба в размер от десет лева !
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Не самл нещастен ,но и много дебел шопар.
  : 2 !
 • сленчеви панели 3.2 сленчеви панели преди 2 месеца Профил на трол?
  жив регламент , живи пари , жива администрация .
  : 2 !
 • А самолетите ? 3.3 А самолетите ? преди 2 месеца Профил на трол?
  Има бече самолети които литат с слЪнчева енергия вместо да им пълниш резервоар от тубата !
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • номер на заетост без резултат 2 номер на заетост без резултат преди 2 месеца Профил на трол?
  Брюксел дава ! Следователно ни потрябват щатни броики на добра дотация в една специализирана администрация . Брюксел , благодарим те !
 • Сочи регламент от Брюксел ... 2.1 Сочи регламент от Брюксел ... преди 2 месеца Профил на трол?
  и всичките ще се съобразяват с неизбежното . Даже се вижда веднага разум и мъдрост безспорно , щом Брюксел казва !
  : 3 !
 • Victor O . 2.2 Victor O . преди 2 месеца Профил на трол?
  Биктор О. например си има 1. автомобилна индустрия , 2. голям трафик от неминуем по географика трансит , 3. SDR (special drawing right) в швейцарски франка (люкс от висока класа !) поради боршилък с франко-кредитиране в зората на демокрация . А какво има един Борисов Б. ?
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ГПлНБМ , Хр.М.Данов: Епиграфски приноси ... 1 ГПлНБМ , Хр.М.Данов: Епиграфски приноси ... преди 2 месеца Профил на трол?
  От Одесос произхожда ... посветен на ... : "Аскелепиад, син на Апелас Деметриев , архиатър и демофилет и жрец на великия бог и гимназиарх и аристевс и жена му Анни Никомедова. Сбогом!" Надписът III век, гръцки език . Предвид богата и дългата история на българските земи не мога да проумея що и каква са тези категоризации като "група цигани" и прочее .
 • Даже саконите да имат императивен характър , 1.1 Даже саконите да имат императивен характър , преди 2 месеца Профил на трол?
  не се изчерпва въпрос дали законът е смислен или безмислен . И това още вповече , щом една безделнична администрация бълва на конвейр повелителни с които нито самата администрация нито администрираните се образуват . Да отбием ли номер на заетост без резултат ли ?
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Обвинение срещу американски ловец на мигранти ...

"Ловец на мигранти", който ФБР разследва от 2017 година и задържа преди дни, обвинявайки го в незаконно притежание на оръжие, е обвинен и ...

missing image
Отличие за единствения ученик от София, ...

Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”, донесъл единствената награда на София от Националното музикално състезание „Ключът на музиката"`2019, в ...

missing image
Петролен разлив близо до Рио де ...

Бразилският енергиен колос Petrobras спря нефтодобива на платформата си P-25 поради изтичане на петрол. Според предварителни данни в крайбрежния бразилски шелф са изтекли ...

Последно в Актуално