X
 
 

Каракачанов: Проекти за интеграция трябва да се пишат вътре в гетото, а не от офиси в София

2416 9
photo of Каракачанов: Проекти за интеграция трябва да се пишат вътре в гетото, а не от офиси в София
Снимка: БГНЕС
"Истината е, че половината от нещата от Концепцията за решаване на проблема с национализираните цигански групи, съществуват в нашето законодателство. Идеята е да има механизми за спазването им. И ако има репресия, тя не е спрямо циганите, а е по отношение на общински и селски кметове и държавни чиновници, които позволяват законите да не се спазват." Това каза за БНТ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той упрекна свои колеги, че коментират въпросната концепция, без да са я прочели, като не посочи имена. "Смятате ли, че е нормално един неграмотен екземпляр да излезе и да заяви за гражданите на държава с хилядолетна история, че ще ни направи на лютеница", припомни напрежението, което породи побоят над командоса Владимир Димов в село Войводиново.

Нено Димов обеща "безпрецедентно" възстановяване на дюната на "Смокиня" и защити Каракачанов за ромите

"Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на "Смокиня" да я възстанови, което би било прецедент за България. Факт...

По думите на Каракачанов, новата Концепция цели да сведе до минимум престъпленията, да научи ромите на работа и уважение към това, което им се предоставя даром. Като пример той посочи идеята, когато се осигуряват безплатни жилища, първо семействата, които ще живеят в тях, да се подбират, като биват проучвани. И второ, когато се строят общински жилища, хората, които следва да бъдат настанени там и са безработни, да помагат в строежа на сградите. Целта на тази мярка е да пазят това, което им се предоставя, защото те "не ценят онова, което са получили безплатно".

Вицепремиерът заяви, че интеграцията на ромите у нас е провал и упрекна, че се отделят милиони левове за това, но в същото време няма резултат. Той нарече "измишльотини" правозащитните организации и Хелзинкския комитет, с мотива, че тези институции защитават престъпници и в продължение на 30 години провеждат "антибългарска дейност".

Според Красимир Каракачанов такива концепции специалистите трябва да пишат "вътре в гетото, не от офиси в София, защото циганското общество не просто не е интегрирано, а става все по-дезинтегрирано". Той посочи, че голяма част от ромите живеят в свой измислен свят, могат да правят каквото поискат, а това не може да продължава повече и държавата да не прави нищо. А за сравнение припомни политиката в тази насока в други държави, като Норвегия, където се отнемат деца от родители, които не се грижат за тях.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

9 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Забранява се наливане от тубата в резервоар по пътя ... 3 Забранява се наливане от тубата в резервоар по пътя ... преди 1 седмица Профил на трол?
  Глоба в размер от десет лева !
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Не самл нещастен ,но и много дебел шопар.
  : 2 !
 • сленчеви панели 3.2 сленчеви панели преди 1 седмица Профил на трол?
  жив регламент , живи пари , жива администрация .
  : 2 !
 • А самолетите ? 3.3 А самолетите ? преди 1 седмица Профил на трол?
  Има бече самолети които литат с слЪнчева енергия вместо да им пълниш резервоар от тубата !
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • номер на заетост без резултат 2 номер на заетост без резултат преди 1 седмица Профил на трол?
  Брюксел дава ! Следователно ни потрябват щатни броики на добра дотация в една специализирана администрация . Брюксел , благодарим те !
 • Сочи регламент от Брюксел ... 2.1 Сочи регламент от Брюксел ... преди 1 седмица Профил на трол?
  и всичките ще се съобразяват с неизбежното . Даже се вижда веднага разум и мъдрост безспорно , щом Брюксел казва !
  : 3 !
 • Victor O . 2.2 Victor O . преди 1 седмица Профил на трол?
  Биктор О. например си има 1. автомобилна индустрия , 2. голям трафик от неминуем по географика трансит , 3. SDR (special drawing right) в швейцарски франка (люкс от висока класа !) поради боршилък с франко-кредитиране в зората на демокрация . А какво има един Борисов Б. ?
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ГПлНБМ , Хр.М.Данов: Епиграфски приноси ... 1 ГПлНБМ , Хр.М.Данов: Епиграфски приноси ... преди 1 седмица Профил на трол?
  От Одесос произхожда ... посветен на ... : "Аскелепиад, син на Апелас Деметриев , архиатър и демофилет и жрец на великия бог и гимназиарх и аристевс и жена му Анни Никомедова. Сбогом!" Надписът III век, гръцки език . Предвид богата и дългата история на българските земи не мога да проумея що и каква са тези категоризации като "група цигани" и прочее .
 • Даже саконите да имат императивен характър , 1.1 Даже саконите да имат императивен характър , преди 1 седмица Профил на трол?
  не се изчерпва въпрос дали законът е смислен или безмислен . И това още вповече , щом една безделнична администрация бълва на конвейр повелителни с които нито самата администрация нито администрираните се образуват . Да отбием ли номер на заетост без резултат ли ?
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално