Ромската интеграция според ВМРО: Да се закрият ромските организации

4750
Ромската интеграция според ВМРО: Да се закрият ромските организации
Снимка: Община Бургас

Ромските организации трябва да бъдат закрити, защото няма нужда от тях. Няма нито една еврейска или арменска организация, защото те отдавна са се интегрирали. Това каза депутатът от "Обединените патриоти" Александър Сиди в коментар за "Концепцията за решаване на проблема с несоциализираните цигански групи."

"Едни хора за 30 години се превърнаха от работещи, в работещи на социални помощи. Предлагаме спирането на социалните помощи за ромите при отказ от труд. Няма как човек, който е отказал два пъти работа да се издържа на помощи. Лесно се доказват такива хора, които са само на помощи или ТЕЛК, а шофират луксозни коли или вдигат сватба с 1000 души.", каза още Сиди в интервю за БНТ.

Ромският протест срещу Каракачанов - защото дели българи и роми

Протест от няколкостотин души от ромски произход, предимно по-млади и буквално деца, се проведе пред Министерския съвет – с искан...

Според него подобни действия са насочени към изравняване на правата. 

"Ромите с по 7 деца, които са на социална помощ получават общ доход, повече от хората на минимална заплата. В по-малките градове има глад за деца в детските градини, нека ромчетата да ходят. Оказва се така, че като попаднат в първи клас те не знаят български, за това трябва да ходят на детска градина", каза още депутатът. 

"Традицията при ромите за раждане под 14 години е незаконна. Ще има съд за мъжете, които са се съвукоплили с деца под 14 години. Случва се така, че родителите на непълнолетните родилки получават надбавки за тях, а момичетата за детето си. Когато им се спрат помощите ще започнат да се замислят", допълни той.

"Има задължителна програма за ваксинация, която обаче не обхваща гетата, предлагаме да бъдат ваксинирани и тези хора, заедно с по-възрастните", обясни още Сиди. 

Според него с предложените мерки не се наслагва етническо напрежение. "Наслагват го хората в гетата, които заявяват, че нямат задължения, а само права", каза депутатът от ВМРО. 

Добрият, Лошият и Злият или сюита за гето и град Сливен

Едва ли има човек, който няма какво да разкаже за ромите в Сливен. Статистиката през последните три десетилетия показва трайна тенденц...

Неговият колега Юлиян Ангелов каза пред bTV, че в концепцията не ставало въпрос за "всички цигани". В същото време той заяви, че "не става въпрос само за цигани, а и за бедни българи. "Когато промениш закона, го променяш за всички", уточни той.

Бившият депутат от ДПС Александър Методиев по прякор Бат Сали припомни чл. 6 от Конституцията на страната, който гласи:

(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Методиев попита защо ВМРО се заема с този въпрос сега и не е направило нищо подобно през последните две години.  "Вие се разхождате в гетата по време на избори, насаждате етническа омраза, което е опасно, създавате етническо напрежение", каза още Методиев

Дончев обяви, че повечето роми не искат да се интегрират и родиш ли се в гетото - вероятно оставаш там

"Ако се родиш в гетото, често не можеш да го напуснеш. В него се развиват всички лоши навици. Докато не се реши проблемът с гетото, вси...

По думите му младото ромско население е с друго виждане - "всички млади семейства излизат сами от гетата, самостоятелно без да бъдат налагани санкции. Надпреварата между циганския етнос сега е в образованието."

Пред БНТ Пламен Киров, бивш конституционен съдия и член на КЗК от квота на ДПС, изказа следното мнение за концепцията - че идеите на Каракачанов са крайни, че не е сигурен, че са в духа на българската конституция и, че не е сигурен и дали не е предизборно говорене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика