Каракачанов заплаши: Без таван на секциите в Турция, оттегляме подкрепата

4635
Каракачанов заплаши: Без таван на секциите в Турция, оттегляме подкрепата
Снимка: БГНЕС

"Патриотичният фронт" ще оттегли подкрепата си към правителството, ако отпадне ограничението за разкриване на секции в Турция", заяви кандидатът за президент на трите партии Красимир Каракачанов в предаването "Беновска пита" по Канал 3, съобщи "Сега".

Въпреки че "Атака" официално не подкрепя управлението, наскоро патриотичните партии се обединиха около една кандидат-президентска двойка на Красимир Каракачанов и Явор Нотев.

Каракачанов избяга от въпроса за кадрите на БКП в България

Хората ни казват, че сме показали, че можем да се обедим. Само в патриотичното пространство това се случи. Такова основно предимство в ...

"Ние предложихме да няма ограничения за българите в страните – членки на ЕС, но да се контролира процесът в Турция. Върне ли се в съседна Турция безразборното създаване на секции и безконтролното гласуване, това за нас означава договорка на ГЕРБ с ДОСТ, Доган и Ердоган, и ние напускаме. Ние не можем да подкрепяме правителство, което позволява това", коментира Каракачанов. Той за пореден път поясни, че безконтролното гласуване в Турция на български избори, е намеса на чужда държава във вътрешните ни работи и застрашава националната сигурност.

Вчера ЦИК излезе с решение за броя на секциите в чужбина, с което спази буквата на закона. По този начин във Великобритания, САЩ и Турция ще бъдат отркити 35 секции, колкото е максимумът по закон, въпреки че в Турция и Великобритания има места с подадени над 60 заявление за участие в изборите на 6 ноември.

Партия ГЕРБ реши днес да подкрепи промени в Изборния кодекс, с които да отпадне тавана от 35 секции в чужбина. По-рано за промени в закона заради броя секции в чужбина се обявиха Реформаторския блок и АБВ.

Съобщение с позицията на Каракачанов бе изпратено и от пресцентъра на Патриотичния фронт, в него се казва, че "не може държавата да става заложник между разбориите на Реформаторския блок и ГЕРБ. Ако това отпадне (таванът на секциите в една държава - бел.ред.) и в Турция се върне старото положение, колегите от ГЕРБ да си търсят ДПС, идват вотове на недоверие, бюджет", предупреди лидерът на ВМРО.

Москов: Препотвърдихме подкрепата си към управляващата коалиция

Препотвърдихме подкрепата си към управляващата коалиция. Това здравният министър Петър Москов пред журналисти след извънредно заседание...

Красимир Каракачанов заяви още, че ГЕРБ искат да отворят секции в Турция, за да може оттам през ДОСТ да им се налеят гласове. "Ще се разсърди ли Борисов на Меркел, която не разреши да се откриват секции в Германия, а само в консулства и посолството", попита реторично той, цитиран от пресцентъра на партията. ГЕРБ си правят тънки сметки как да вземат повече гласове, коментира Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика