Кичашки: Не винаги е имало ток, но и не винаги Горанов е бил министър

25154
Кичашки: Не винаги е имало ток, но и не винаги Горанов е бил министър
Снимка: БГНЕС

“Не винаги е имало ток“, дълбокомислено заявява финансовият министър Владислав Горанов на въпрос как да преживяват хората с 400 лева на месец. Ето приносът на този „реформаторски“ кабинет – така ни зареформира, че ни докара наша си родна Мария-Антоанета от плът и кръв. Не винаги е имало ток, но и не винаги Горанов е бил министър. Нито пък ще е министър завинаги. 

Истерията на тези днешни управляващи ми напомня на „Взехме властта с малко, но завинаги“. Крилата фраза на един отдавна забравен десен талибан, изречена при идването на власт на Филип Димитров. Оказаха се обаче, че тогавашното синьо правителство дойде на власт с малко и за малко. Същата съдба ще сполети и днешните управляващи. 

Все още не е сигурно по колко ще са великденски надбавки, заяви Горанов

Все още не е напълно ясно в какъв размер ще бъдат великденските надбавки за пенсионерите. "Дебатът за това какви добавки ще вземат пенс...

Впрочем, помните ли, че Горанов напусна предходния парламент, защото „не може да си храни семейството със заплатата на депутат“. Един народен представител взема около 3000 лева. Министър взема малко повече. Днес вече тази заплата стига ли му на Горанов? Просто изкарва пари от другаде най-вероятно. Ако е така, да каже откъде. 

Морално извращение - това е същината на изявлението на финансовия министър. Грубо, дивашко и гнусно. Не си мислете обаче, че тези хора ще спрат дотук. Правителството е изтъкано от хора, които нямат капчица, ама капчица морал. Слънчогледи, обърнати към банкянското слънце, които ще продадат и майките си за малко власт и няколко гроша. Те няма да донесат нищо хубаво на държавата. Долкото правят нещо въобще, то е само в техен интерес и в ущърб на всички останали.

Мрънкаха преди година едни хора за морал, помните ли ги? Явно това им е моралът! Да се подиграваме с бедните, да бием по гладните. Да вземаме от най-нещастните и да даваме на най-презадоволените. Тези поборници за морал днес си свиркат трудоустроени по етажите на властта и са доволни от развоя на събитията. Затова вече нямат никакво обществено влияние и от тях няма да дойде повик за морал в политиката към днешна дата. 

Тук е ролята на всички, които не се съгласни с това извращение, да кажем ясно – така не може! Тези морални дегенерати, които ни управляват, едва сега ни почват, приятели. Образование – държавните пари ще вървят при богатите, здравеопазване – държавните пари ще вървят при богатите. Финанси? Теглят заеми, ще ги раздават из близки богаташи, после сметката ще я платим всички останали.

Прокурорите нападнаха Горанов, защото не им вдига заплатите

Ако в една държава министър не приема за нормално да спази закона, то този министър не живее в правова държава. Това се казва в стано...

За такъв тежък цинизъм и демагогия в нормалните държави си заминават правителства. Днешните управляващи са толкова дебелокожи, че са като броненосци. Няма да си идат сами. Затова трябва да им покажем, че така не може и че няма да търпим! Водят ни към пропастта и ако не им кажем „Стига!“, ще ни бутнат в нея. Горанов днес е министър, утре не е. Ние обаче ще сме тук години след като този вече е забравен от всички освен от личните си банкери из офшорните зони.

Автор: Петър Кичашки, Институт за модерна политика (ИМП)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика