Кирил Петков ще търси нов шеф на КПКОНПИ от чужбина

7204
Кирил Петков ще търси нов шеф на КПКОНПИ от чужбина
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков е дал задача да се търси нов шеф на КПКОНПИ от чужбина и да се види кой може да наследи поста на Сотир Цацаров начело на Антикорупционната комисия. Той би се радвал бившият служебен правосъден министър Иван Демерджиев да работи с коалицията за промяната.

Всички имена в списъка на премиера обществото ги знае много добре - кой не знае Петьо Еврото, пачките и кюлчетата, Мата Хари, Таки, Маджо, Осемте джужета. Защо не е разпитана тази жена Мата Хари, която е тя?, запита Кирил Петков пред Нова телевизия. Той иска да разбере как кюлчетата са попаднали във шкафчето на Бойко Борисов. Кирил Петков иска да разбере допълнителна информация още за бившия финансов министър Владислав Горанов и за депутата от ДПС Делян Пеевски, които са в неговия списък. 

ДПС дава на прокурор министри, кара се на премиера (ОБЗОР)

Схватките между ДПС и правителството продължиха с нова сила в петък. От движението обявиха, че дават финансовият министър Асен Василев ...

Петков недоумява защо прокуратурата не прави скайп запитвания за Цветан Василев. 

Това, което Петков осъзнава е, че корупцията е структурирана от няколко центъра и хора между тях. Информацията е важна и трябваше да я покажем на прокуратурата, каза премиерът. По време на срещата си с Иван Гешев, Петков го питал защо прокуратурата няма резултати, а главният прокурор му отговорил резултати по какво? Ограничих имената до 19 човека и ги предадох на 20-тия. Журналистическите разследвания бяха базата, на която събрахме данните, посочи Петков. 

Дори да се напишат в Google всички тези публични личности, ще излязат десетки статии по въпросите. В България сме стигнали до ниво - само написваш престъпление и корупция и те заливат със статии с очеваден характер, отбеляза Петков и добави, че полицията и ДАНС са инструктирани да няма човек над закона. 

Той е сигурен, че правосъдният министър ще направи най-доброто за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Няма какво да крием и светлината и прозрачността ни дават сили. Осветляване и прозрачност ще бъде приоритетът пред коалицията. 

има опасност от агресивен акт на Русия в Украйна, предупреди Петков по темата с международния скандал НАТО-Русия. Той увери, че армията ще бъде модернизирана по систематичен начин. Поне с две години ще бъде забавена доставката на изтребителите Ф-16, като се очаква първата доставка да стане през 2025 г. България няма да загуби военновъздушния си суверенитет, увери Кирил Петков. 

Кирил Петков каза за какво си говори набързо с Пеевски (ВИДЕО)

Министър-председателят Кирил Петков разкри пред журналисти в кулоарите на парламента какви реплики си е разменил на излизане от залата ...

Той посочи, че грешки правителството непрекъснато, никой не се е родил научен и от сутрин до вечер критиките може да са основателни. Въпросът е, че това, в което съм сигурен и вярвам е, че правим най-доброто, което можем и искаме да направим промяната. Не ни е страх от нищо, радвам се, че има критици, но като отбор и коалиция правим правилните неща, заяви премиерът. 

Най-големият успех на правителството е за това как са управлявали ковид вълната и за това, че не са затворили държавата, а децата да не прекъснаха образованието си. Ковид вълната мина, имаше проблеми, но като цяло системата проработи най-добре, отбеляза Петков. 

Трябва да сме сигурни, че премахването на зеления сертификат няма да влоши здравната система, уточни Петков и увери, че когато бъде стигнат необходимия брой ваксинирани, тогава ще бъде премахнат. 

Той увери, че пари за метрото на София ще има. Ние от сутрин до вечер сме като пожарникари и не гледаме все още към местните избори, уточни Кирил Петков. 

За новият шеф на БНБ, Петков заяви, че изборът ще бъде между добри кандидати. Между кои обаче Петков не даде конкретика. 

Едва ли американското правителство с всичките си служби и филтри е направило грешка и изведнъж г-н Пеевски е влязъл по случайност в списъка "Магнитски"

Това заяви премиерът Кирил Петков, който коментира темата за Пеевски в кулоарите на парламента. Двамата си размениха реплики в пленарна...

Още: Кирил Петков за списъка: 19 човека са в него, дадохме го на 20-ия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика