КНСБ писа 3,5 на Бойко Борисов

7720
КНСБ писа 3,5 на Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Ръководството на КНСБ постави оценка 3,5 по шестобалната система на правителството на Бойко Борисов. Шефът на синдиката Пламен Димитров обясни във Велико Търново, че успехът на кабинета може са повиши, ако управляващите реформират съществено и качествено секторите образование, пенсионна система и здравеопазване.От КНСБ настояват за по-късно пенсиониране на полицаи и военни. Синдикалистите предлагат въвеждане на категоризация на труда по примера на останалите сфери.

"Темата ще бъде обсъдена и на Националния съвет за тристранно сътрудничество в сряда", коментира Пламен Димитров.Той добави, че от синдиката са подготвили над 30 страници законодателни промени към Кодекса на труда и свързаните с него подзаконови нормативни актове. Едно от основните предложения е нарушаването на правото на синдикално сдружаване да бъде криминализирано. Димитров уточни, че така колективните трудови договори ще имат много по-голямо приложение, предаде БЛИЦ.

КНСБ иска защита на българския интерес при договарянето на ТПТИ

КНСБ се обяви за защита на националния интерес при договаряне на Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) межд...

"Искаме да се промени договарянето на минималната работна заплата /МРЗ/ на национално ниво", заявиха синдикалистите. Те предлагат граници, които да се актуализират всяка година в зависимост от растежа на икономиката. Според инициаторите е редно долната граница на МРЗ да е 125% от прага на бедността, а горната да е 50% от средната работна заплата. От Конфедерацията настояват и за промяна в методиката, по която се определят минималните осигурителни доходи за отделните дейности и категории на труда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика