Кой влиза в парламента на местата на новите министри

5837
Кой влиза в парламента на местата на новите министри
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Нови двама от хасковската листа на "Продължаваме промяната" влизат в Народното събрание на местата на Асен Василев и Атанас Атанасов, които станаха министри съответно на финансите и на културата. Това са Ивайло Стайков и Младен Запрянов.

Всичките четирима са завършили езиковата гимназия в Хасково. Ивайло Стайков е на 36 години, строителен инженер, работи в строителния сектор. 49-годишният Младен Запрянов е завършил Международни икономически отношения и 20 години се е занимавал с управление на екипи и процеси в банковата сфера.

Рашков намекна, че депутати ще ходят в затвора заради АМ "Хемус"

"И днес работим по разследването на АМ "Хемус" и ми се струва, че това ще доведе до някои промени в бъдеще. Надявам се да постигнем нео...

От пловдивската листа на мястото на Кирил Петков влиза Венцислава Любенова. Тя е съпредседател на ВОЛТ - мандатоносителят на "Промяната" за регистрацията, необходима за изборите. Тя е магистър по международен бизнес от Дъблинския университет по технологии и магистър по глобални информационни технологии и системи. Живяла е 18 г. в Ирландия. В сайта на партията е описана като IT анализатор по киберсигурност и информационни технологии.

Освободеното от Калина Константинова място, която става заместник министър-председател по ефективно управление, влиза 29-годишната Александра Корчева. Тя е докторант в Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и е комуникационен експерт.

След като Николай Събев стана министър на транспорта, от Русе депутат става четвъртият в листата Калин Иванов. Той е предприемач на 34 г., магистър по бизнес развитие.

Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара, влиза на мястото на Даниел Лорер, който вече е министър на иновациите и растежа. 38-годишният Димитров има магистратура и докторска степен по туризъм.

Влизането на Корнелия Нинова в изпълнителната власт дава път на председателя на "Екогласност" Емил Георгиев. Той е бил и в 42-ото Народно събрание, обявен е като сътрудник на ДС. В близките месеци името му нашумя с твърдението му, че Петков и Василев искали да му ползват партията като мандатоносител, но те да поставят условията. Отделно лидерът на "Екогласност" беше и много активен по отношение на Каолин и Иво Прокопиев.

Не можем да съдим депутатите, защото решиха зеленият сертификат да не важи за тях

Неморално и правно неприемливо е народните представители да търсят комфорт и привилегия за себе си, каза адвокат Александър Кашъмов за ...

Вместо станалия министър на труда и социалната политика Георги Гьоков от червената листа в Стара Загора влиза Момчил Ненов, строителен инженер, който имал опит в изграждане и поддръжка на хидроенергийни съоръжения.

Другият червен министър - този на земеделието Иван Иванов - освободи място за Иван Ганчев от шуменската листа. Ганчев е председател на общинския съвет в Нови пазар, завършил е право.

Благовест Кирилов влиза в парламента като сменящ министъра на туризма Христо Проданов. Той е предприемач в сферата на информационните технологии и изнесените услуги. Завършил Техническия университет в София, където преподава.

Мястото на спортния министър Радостин Василев в  парламентарната група на "Има такъв народ" се очаква да заеме Венцислав Петков - 36-годишен инженер от Плевен.

Божидар Божанов, който бе избран за министър на електронното управление, освободи място за областния председател на ДСБ в Самоков Васил Зашкев. Заради преференции той измества втората в листата Яна Тодоранова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика