Конгрес на ГЕРБ - очакват се промени в ръководството

4347
Конгрес на ГЕРБ - очакват се промени в ръководството
Снимка: Димитър Лазаров/Actualno.com

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ свиква Национално събрание на партията. По време на форума, който ще се проведе онлайн днес, 11 май 2021 г., ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ, съобщават от партията.

От ГЕРБ напомнят, че съгласно действащия Устав на партията, Национално събрание се свиква най-малко веднъж на 4 години. Последното национално събрание на ПП ГЕРБ се проведе на 26 ноември 2017 г., пише БГНЕС

Два протеста поискаха оставките на Румен Радев и Бойко Борисов (СНИМКИ)

Два протеста бяха организирани пред президентството днес. Единият от тях е на симпатизанти на ГЕРБ настояват за оставката на държавния ...

За възможни рокади в ръководството на ГЕРБ се заговори малко след парламентарните избори, които се проведоха на 4 април. Тогава премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов изрази недоволство от нейните изборни резултати в София, Бургас и Стара Загора. В столицата и черноморския град кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов са и заместник-председатели на ГЕРБ.

Самият Борисов коментира на 14 април: "По никакъв начин не съм свалил доверието нито от Йорданка Фандъкова, нито от Митко Николов, но там резултатите ще се анализират и трябва да се отговори на въпрос защо. Ще направим анализ, може би не сме показали достатъчно".

ГЕРБ е учреден първоначално като гражданско сдружение през март 2006 г. с председател Душана Здравкова и на 3 декември същата година прераства в политическа партия. От самото начало тя се свързва с името на Бойко Борисов, който от 2005 г. е кмет на София.

На изборите за 41 Народно събрание, провели се на 5 юли 2009 г., ГЕРБ печели 39,7% и така се стига до първото самостоятелно правителство на Бойко Борисов, което е на власт от 27 юли 2009 г. до 13 март 2013 г., когато е принудено да подаде оставка заради социалното недоволство в страната.

Борисов: С Меркел споделяме общи ценности

Министър-председателят Бойко Борисов и канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел разговаряха по телефона. В рамките на р...

Въпреки че печели предсрочните избори през 2013 г. Борисов е принуден да бъде в опозиция от БСП и ДПС. Масовите протести избухнали след назначаването на Делян Пеевски за директор на ДАНС фактически лишават от подкрепа правителството на Пламен Орешарски, което подава оставка през лятото на 2014 г.

ГЕРБ за пореден път печели парламентарните избори на 5 октомври 2014 г. Второто правителство на Борисов е коалиционно с Реформаторския блок. Загубата на президентските избори през 2016 г. става причина Борисов да подаде оставка и на предсрочните избори през следващата 2017 г. отново да ги спечели. Този път коалиционен партньор на ГЕРБ са „Обединени патриоти“. Третото правителство на Борисов е единственото, което изкарва пълен мандат. През неговия мандат България за пръв път е председател на Съвета на Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Изненада: ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Антон Кутев: Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка

Бивш земеделски министър: Ако мотивите за смяната на Вътев са актуални, то Главчев изобщо не е трябвало да го назначава

Радев: Подкрепяме евроинтеграцията на Косово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика