КТ "Подкрепа" поиска оставка на кабинета до края на седмицата

13768
КТ "Подкрепа" поиска оставка на кабинета до края на седмицата
Снимка: БГНЕС

България е в безпрецедентна политическа, парламентарна и правителствена криза, която неминуемо поражда и социална такава. Това се казва в Декларация на Изпълнителния съвет на КТ "Подкрепа" след направен подробен анализ на политическата и социалната ситуация в страната, предаде БНР.

Моралният дефицит на доверие и авторитет в парламентарните политически сили е видим и непоправим в мандата на 42-то Народно събрание. Политиците водят яростни, индивидуални и групови войни, от които ясно личи, че последна грижа за тях са реалните и задълбочаващи се проблеми на българското население. Намираме, че именно те /политиците/ са основните причинители на нестабилност, противопоставяне на обществени групи, на чувството на безизходица, омерзение и гняв у сънародниците ни. Доверието в институциите е под елементарния минимум. Междувременно държавата деградира с бързи темпове. Администрацията е парализирана и почти не функционира. От друга страна, свидетели сме и на яростна конфронтация в задкулисието, генерирана през 24-те години мъчителен преход, довел до безпрецедентно обедняване, грабеж, криминализация, непозната в нашата история, безперспективност, морален и духовен упадък, прогонващ от страната най-вече младите и интелигентни българи, демографска катастрофа, и не на последно място - подхранвано от политиците етническо напрежение, което някои от тях тласкат към етнически конфликт. Също така, отчитаме, че няма ясни визии за развитието не само на държавата, а и на отделни нейни ключови сектори, се казва в декларацията.

КТ "Подкрепа" застана зад ДКЕВР

След дълго мислене новото правителство започна да работи по програмата в сектор "Енергетика", която ние от КТ "Подкрепа" предложихме ...

Според КТ"Подкрепа" единственият правилен изход от създалата се ситуация е оставка на правителството до края на тази или най-късно до края на другата седмица и насрочване на предсрочни парламентарни избори, съобразени с процедурата по приемането на Бюджет 2015.

От синдиката смятат, че има нужда от нова Конституция с акцент върху гражданските и трудовите права, изборите, съдебната система, обществения контрол, местната власт. Това би била последната възможност за поставяне на ново, устойчиво начало на обществените отношения и предпоставка за възстановяване на съществували и изграждане на модерни обществени ценности и системи.

Предвид ежедневното задълбочаване на проблемите на държавата, които създават условия за остро социално напрежение, както и наличието на множество трудови и осигурителни проблеми в редица фирми и дейности, КТ "Подкрепа", за да защити правата и справедливите искания на трудещите се, заявява готовността си да организира и подкрепи различни синдикални и граждански прояви и акции, пише още в декларацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика