Кунева: Ако РБ получи мандат от Плевнелиев, ще го върне

1449
Кунева: Ако РБ получи мандат от Плевнелиев, ще го върне
Снимка: БГНЕС

Ако се стигне до нас, връщането на мандата от РБ е разумно и нормално решение. Това заяви председателят на ДБГ Меглена Кунева в началото на заседанието на Националния съвет на ДБГ, предаде БГНЕС.

Нашата партия е толкова силна и голяма, колкото членове, симпатизанти и приятели има. Те ще стават все повече. С тези думи Кунева откри партийния форум. Според нея желанието да разбереш другия, да внесеш култура, да бъдеш и да отстояваш това, в което вярваш, че българската нация е –образована, разумна, умееща да разбере, че „щом сме българи значи можем да намерим общо решение, са нещата, които обединяват ДБГ, каза Кунева.

Плевнелиев: Готов съм да помогна на всеки, за да има ново правителство без избори

Президентът Росен Плевнелиев обяви на среща с БСП, че народът не иска да има нови избори и попита дали е възможно сформирането на ново ...

„Ще искаме мандат от вас, за да може да излезем с много ясни и тези и визии при предстоящия мандат при президента Плевнелиев. Винаги пред една партия има избор-да постави на 1-во място държавата или да изчисли как през интереса на партията може да постигне цели, които биха могли да допринесат за нещо добро за страната, но е много важно да разберем кое е първо и кое второ в мисленото ни, много е важно да останем себе си. Надявам се, че ДБГ по никакъв начин и повод няма да се плъзне към популизма. Ще обсъдим какви са параметрите на този популизъм и как може да предложим популярни, но не популистки решения, които да запазят интересите на гражданите и да бъдат разбрани от всички. Популизмът прави грешна крачка, той казва единствено ние сме гласът на народа и никой друг. С огромни подозрения съм към всеки, който казва аз съм гласът на истината и ще слушате само мен”, каза Кунева.

Според нея има много въпроси, чиито отговор трябва ДБГ да търси. „Имаме нужда от повече справедливост, правилата да важат за всички, отговорни политици, които да бъдат държани отговорни през цялото време. Имаме нужда от такива правила и конституция, която да дава възможност за носене на отговорност, да държи отговорни народните представители, конституция, през която да преразгледаме броя на депутатите”, заяви Меглена Кунева.

Тя посочи още, че ще поиска от членовете на партията и мандат за бюджет 2017 г. и заяви, че това е най-острата политическа проблематика, а не техническа. „Образованието, на което всички в ДБГ държим, би се гарантирало през този бюджет, не става дума само за заплатите, нещо, на което държа и платих политическата си цена, а за качеството на образованието. Трябва да направим и рекапитулация на постигнатото в управлението за тези две години и дългосрочните задачи пред страната, за които ДБГ трябва да следи при никакви обстоятелства да не се сменя курсът. Щом сме в политиката този курс няма да бъде сменян. През цялото време ще правим политическите си изказвания, водени от две много важни разделителни линии-популизъм и радикална нормалност”, отчете лидерът на ДБГ.

„Трябва да сме честни, когато даваме отговори на въпросите-оценка на президентските избори. Трябва да говорим за потенциала в РБ, има ли - да, категорично - има го. Трябва да обсъдим позицията на ДБГ за сформиране на експертен кабинет на съгласието в рамките на 43-то НС, както и позицията на ДБГ в рамките на служебен кабинет. Ако се стигне до нас, връщането на мандата от РБ е разумно и нормално решение. Но, след оставка на кабинет, не трябва да се обвързва резултатът от президентските избори с мнозинство на парламентарни избори. Беше преценено, че няма да се постигне устойчивост при тези резултати от изборите, приемаме доводите и продължаваме да се държим последователно. ДБГ и РБ могат да правят отговорна политика, да държат на думата си, да се държат последователно и да носят отговорност, останалото е непрекъснато да се опитваш да си съдия на един мач, но тогава не си в политиката, тогава си нещо друго”, критикува Меглена Кунева.

Кънев за Борисов: Лесно е да искаш падане на субсидията, когато имаш 25 млн. лв.

ГЕРБ разполагат със спестени 25 милиона лева, а сега предлагат рязко спиране на субсидиите и така искат да оставят останалите партии бе...

„За нас са много важни следващите месеци за подчертаване единството на РБ. Всички ние от ДБГ трябва да направим РБ стабилен, силен и устойчив проект. Ролята на ДБГ след преподписване на коалиционното споразумение, без ДСБ, е важна стъпка напред. Даваме възможност всеки, който иска да преподпише това споразумение. Това е въпрос, която всяка от партиите от РБ ще реши за себе си. В следващите седмици ще вървим към реализиране на единния формат на РБ, заедно с партньорите ни. Шансът на радикалната нормалност е много висок, всички имаме нужда от нея”, заяви още Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика