Кунева: Бежанците трябва да бъдат интегрирани

23034
Кунева: Бежанците трябва да бъдат интегрирани
Снимка: БГНЕС

Управлението на Държавната агенция за бежанците изисква структуриран подход, който да наблегне и върху интеграцията на бежанците, не само върху временното им настаняване и осигуряване на прехрана и медицинско обслужване.

Това коментира вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева, в чийто ресор попада и ДАБ, предаде БГНЕС.

С решение на правителството досегашният председател на агенцията беше освободен по поста, като за изпълняващ длъжността е назначен неговият заместник Васил Върбанов.

Кунева коментира още, че оценява усилията на Николай Чирпанлиев за управлението на агенцията в условията на засилен миграционен натиск. Очакваме от Васил Върбанов в спешен порядък като човек, познаващ в детайли ежедневните проблеми в центровете за настаняване, да извърши необходимото за очакваните през следващите дни тежки зимни условия, както и за цялостно подобряване на управлението на средствата от държавния бюджет и европейските фондове, предоставяни на центровете.

Кунева посочи още, че в началото на следващата година ще стартира работа Национален съвет по миграционна политика под съпредседателство с вицепремиера Ивайло Калфин, който ще има за цел да изготви и проведе цялостна стратегия за миграционните потоци – от ограничаването им по границите през настаняването в центровете до засилената интеграция на получилите закрила.

Берлин не иска бежанци

Германската столица Берлин не иска да приема повече бежанци. Новият кмет на града Михаел Мюлер настоява да се спре потокът от бежанци ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика