Кунева: Реформаторският блок предлага двутактова реформа

22201
Кунева: Реформаторският блок предлага двутактова реформа
Снимка: БГНЕС

България бързо се нуждае от демократично дясно управление. Това каза лидерът на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева, предаде Фокус.

„След 4 години поемаме председателството на Европейския съюз. Дотогава Реформаторският блок предлагаме двутактова реформа. На първи етап ще предприемем неотложни мерки за нормализирането на изборната среда, ще се фокусираме върху промените в Конституцията. Това дясно управление Реформаторският блок обобщи така - нови и справедливи изборни правила, защото тези донесоха тежка криза на доверието към партиите в страната и още от президентската кампания предупреждавах за това. Две години по-късно Изборният кодекс е същият, а промяната му зависи от същите тези народни представители. Предсрочни избори и правителство, което да работи с насочен мандат, подготвяйки Велико народно събрание. В същото време внимателно и отговорно, грамотно, но и с амбиция за дълбоки реформи да се подготвят промените в Конституцията и така да извадим страната от вакуума, в който партийният картел я вкара само за последните няколко години”, обясни Кунева.

Кунева: България щеше да е по-зле, ако не беше член на ЕС

Без членството в Европейския съюз, България щеше да бъде в по-лошо положение, отколкото днес е Украйна. Това заявява в интервю за &lsqu...

Тя добави, че в същото време се включва и административна реформа, спиране на партийните назначения, европейски правила в обществените поръчки, прозрачни конкурси и назначения, промени в МВР и правосъдието, защото част от тези реформи могат да се направят и без да се чака промяна на Конституцията.

„Това включва и ясни и валидни за всички правила за медийната среда. Нищо по-малко от това няма да е достатъчно за страната ни на този етап вече”, добави Меглена Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика