Кутев: Напоследък не мога да разбера действията на ДПС

21544
Кутев: Напоследък не мога да разбера действията на ДПС
Снимка: БГНЕС

В последно време съвсем не мога да разбере смисъла в действията на доскорошния  ни коалиционен партньор в лицето на ДПС. Това призна в ефира на bTV депутатът от "Коалиция за България" Антон Кутев. Народният представител добави, че комуникацията и общите действия между двете партии не са били на ниво и това е една от причините той да остане с горчив вкус от това коалиционно управление.

Според депутата с последните си действия хората на Лютви Местан са приключили най-добрия период на комфорт, който са имали в това управление. Той добави, че скоро ДПС няма да могат да се радват на подобен комфорт.

Пълна глупост е да се прави актуализация на бюджета, смята Софиянски

Сега имаме приет един рутинен бюджет. Той не застрашава държавата, но не и дава развитие. Пълна глупост е да се прави актуализация. То...

Кутев не спря дотук с критите. Според него с Движението за права и свободи се работи трудно. През едногодишния период на това управление била факт постоянна битка за позиция между предствителите на ДПС и БСП.

Аз съм убеден, че Станишев е искал споразумение с ДПС, но не го е получил. Аз исках споразумение с дпс в Силистра, но не го получих. Така "червеният" депутат обясни ситуацията с така и неподписаното коалиционно споразумение между двете партии.

Не беше пропусната и темата с актуализацията на бюджета. Кутев коментира: "Актуализацията се иска от правителството с идеята, че в бъдещ период може да се появят проблеми, но към днешна дата няма такива. За нас е напълно ясно, че буферите в бюджета са напълно достатъчно и че към момента актуализация на държавния бюджет категорично не се налага. Актуализация на този на НЗОК може да се направи, ако има заседание (на парламента - бел.ред.).

Според него целта била да се създаде усещането, че държавата се проваля, правителството да си отиде и Бойко Борисов да се върне „на бял кон”.

Актуализацията на бюджета не мина през комисиите в НС

След като вчера не постигнаха съгласие за актуализацията на бюджетите на НЗОК и държавния бюджет, днес депутатите продължиха обсъжданет...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика