Лукарски е ощастливил медиите с над 1 млн. лв. само за седмица

4792
Лукарски е ощастливил медиите с над 1 млн. лв. само за седмица
Снимка: БГНЕС

Общата стойност на догорите за радио реклама в три частни радиа, които министърът на икономиката Божидар Лукарски е сключил в рамките на само една седмица (21-27 март 2015 г.) е 1,018 млн. лв. Това става ясно от справка на Централното координационно звено в Администрацията на МС, информира БГНЕС.

Целта на договорите е популяризиране на дейностите по Оперативна програма "Конкурентоспособност". За петте месеца откакто е министър, Лукарски е сключил общо осем договора - пет с телевизии и три с радиа. Общата им стойност 2,7 млн.лв. с ДДС.

Лукарски не е съгласен прокуратурата да се меси във всяка сделка

Пресилено е - така икономическият министър Божидар Лукарски определи идеята прокуратурата да може да спира всяка бизнес сделка. Тази ид...

Шест договора на обща стойност 520 650 лв., с ДДС, е подписала през март и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Сключените договори са с три телевизии и три радиостанции, става ясно още от справката, която е публикувана на Единния информационен портал на Структурните фондове на ЕС. Договорите са за популяризиране на дейностите по Оперативна програма "Околна среда".

Четири договора, два с телевизии и два с радиа, за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони е сключила и министърът на земеделието Десислава Танева през март. Общата им стойност е 252 000 лв., с ДДС.

Останалите министри, които управляват европейски пари, не са сключвали нови договори за реклама през март. Продължават плащанията по стари договори, сключени в началото на мандата на това правителство, както и на предходните два кабинета.

Запазва се тенденцията парите за популяризиране на европейските фондове да се предоставят директно на телевизии и радиа, за което не се изисква провеждането на конкурс.

TV водещи сеят невежество!

Направо сме им жертви, и всички ние - нещастните зрители и слушатели - можем да ги дадем под съд с голяма доза вероятност да ги осъдим!...

От МС съобщават, че с цел осигуряване на "пълна прозрачност" се въвежда практика по регулярно отчитане и публикуване на справка на договорите, сключени от УО в изпълнение на Комуникационните планове за програмен период 2007-2013 г. и на Годишните планове за действие към Националната комуникационна стратегия за програмите от 2014-2020 г. Информацията ще се предоставя ежемесечно, като ще бъде следван общ образец, който ще позволява проследяване на финансовото изпълнение на текущите и на новосключените договори. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика