X
 
 

Манолова ще обжалва решението на съда да няма повторно броене на бюлетини

1125 3
Манолова ще обжалва решението на съда да няма повторно броене на бюлетини
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Административния съд в София днес окончателно реши да не се броят повторно бюлетините в няколко секции с драстични нарушения в протоколите от местния вот. Това съобщи Мая Манолова, която се опитва да постигне касиране на вота. Лидерката на „Изправи се.БГ“ смята да обжалва днешното окончателно решение.

Съдът прие представените от адвокатите на Манолова доказателства, но ги остави без последствия, защото няма възражения от членове на СИК и става дума за аритметическа грешка. Окончателно решение дали да има касиране на изборите в София ще бъде взето в понеделник.

Съдът отново отложи решението си за изборите в София

Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации за кметските избори в София. Съдът ще заседава отново сл...

"Доказахме нашите твърдения за съществени нарушения по отношение на изготвянето на избирателните списъци, секционните протоколи, недействителните бюлетини и че те са основателни. Простата аритметика сочи, че нарушенията, които сме посочили, надхвърлят разликата между двамата кандидати за кмет. Става дума за над 3000 граждани на членки от ЕС, които незаконно са включени в избирателните списъци, тъй като подадените заявления са едва 44. Близо 7770 да дописани в допълнителната страница на секционните протоколи. А 98% от тези протоколи са без подписи на председателя и секретаря на СИК. Недействителните бюлетини са 7000, по делото се изясни, че СИК не са били уведомени от ЦИК как трябва да се броят те", обясни Манолова.

Тя допълни, че съдът е допуснал 408 протокола от СИК, в които са правени поправки на резултатите от вота, а не става дума за аритметична грешка, както се мотивира съдът.  

Според Манолова разликите надхвърлят резултатите между двамата кандидати. Тя обясни, че в нарушения на закона ОИК е разположила повече от 10 пункта за предварителна проверка, в които са участвали служители от администрацията. Чувалите са отваряни и са дописани гласоподаватели. Не става ясно какво са отразили преброителите ОИК. 

"Тези тежки нарушения опорочават крайния резултат и създават чувство на недоверие у гражданите", коментира още Манолова. 

На 10 декември ще се гледа делото за касиране на изборите в София

Софийският административен съд пренасочи делото за касиране на местните избори в София за 10 декември, предаде БНР, като се позова на с...

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Сега на бързо отново да припомним какво същество е мая манолова. Същата иска промяна , но с кого го иска тази промяна ? Ами с бандюгите на кунева. А , пък тези бандюги бяха част от деформаторският блок , част от борисов /2/. За престъпленията на кунева може цяла книга да се напише, но манолова иска промяна с тези бандюги. Известна като сестра галева в Кюстендил , поправката ванко 1 и избрана за ов виж още ›› удсман с гласовете на Бандюгите на бойко/ брат галев/ Те пък избяга от ареста и сега са кой знае точно къде ? Е , най вероятно борисов бойко знае. Може би и мая манолова.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ГОЛЯМ СИ МИШОК !!!ГЕРБЕРСКО ТРОЛЧЕ
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА. ИСКА ТИ СЕ АМА манолова е ОВУДСМАН /ЕДНА соросоидна длъжност ненужна/ с ГЛАСОВЕТЕ НА герб. А , пък , абе жалко Псевдосоциалистческо н*щожество прочети ме ОТНОВО.
  : 0 !