Марешки обяви, че ще се кандидатира за президент

3828
Марешки обяви, че ще се кандидатира за президент

Бизнесменът Веселин Марешки, който започна бизнес с бензиностанции, обяви, че ще се кандидатира за президентските избори през есента на тази година.

Ако имам тази подкрепа на хората, ще се кандидатирам, каза Марешки в ефира на bTV. Той обясни, че президентската институция има представителни функции и няма реална власт, така че не могат да го обвинят, че се стреми към нея.

"Кандидатирам се за президент, за да не могат да ме обвинят в преследване на власт. Президентската институция може единствено да защитавам интереса на българите", каза Веселин Марешки. 

Марешки към КЗК: Защо не разследват "Лукойл", които не ми дават достъп до складовете си?

Това показва в каква държава живеем. Някаква компания си позволява да прави икономическо разузнаване, използвайки медии, НАП, Агенция М...

Той отрече твърдението, че се е започнал бизнес с продажбата на гориво, за да си спести пари от публична реклама преди президентските избори. "Инвестициите ми възлизат на около 10 млн. лв. Дали нямаше да ми е по-лесно да си платя за една нормална реклама в този случай”, запита риторично бизнесменът. "Имам чисти подбуди, имам социално ориентирам и пазарен бизнес", заяви той.

На коментар, че е започнал "интересна кампания" за президентските избори Марешки каза: "Това не е кампания".

Не е вярно, че купувам горива от кюрди в Сирия, от молдовски или от руски източници. Купувам само от български дистрибутори, не знам от кои производители доставят те, коментира Марешки въпроса от къде набява горивото за своите бензиностанции.

Ние зареждаме както всички бензиностанции в България, каза бизнесменът, добавяйки, че цените на пазара са много раздути. "И тук е въпросът "Лукойл" ли купува от "Ислямска държава", попита Марешки.

Марешки събра достатъчно подписи, за да бъде разгледан референдумът му

310 078 - толкова са валидните подписи, събрани в подкрепа на референдума на аптекарския бос Веселин Марешки. Данните са на Главна дире...

Припомняме, че "Лукойл" поиска от държавните органи "незабавна проверка" на дистрибуторите, от които Марешки купува. Днес бизнесменът каза, че има непрекъснати проверки на неговия бизнес. 

Марешки също така отрече да продава бензин на загуба и заяви, че продава на разлика между цената, на която купува и продава, от 1 ст. "Принуден съм да го правя, защото има нелоялна практика срещу нас”, поясни Марешки, допълвайки, че така печели и доверието на хората. По думите му негови конкурентни също вече продават на по-ниски цени и ако той продава на загуба, то това значи, че и те трябва да го правят.

В края на годината ще си подадем данъчните декларации и ще се види от къде купуваме, каза още той.

"На хората им харесва да си купуват евтино гориво, така можем да променим държавата”, каза още бизнесменът. Той заяви, че е запонал да се занимава с продажбата на гориво , защото е "омерзен от това, което ни се случва".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика