Мен ме разследваха незаконно, казва отделилият се от ГЕРБ депутат

13720
Мен ме разследваха незаконно, казва отделилият се от ГЕРБ депутат
Снимка: БГНЕС

Народният представител в ГЕРБ няма никакви възможности за самостоятелност. Той влиза, регистрира се, и по заповед на хората отпред гласува по определен начин. Обяснете ми как мога да бъда народен представител и да бъдат провеждани такива проверки срещу мен? Нямат право, прокуратурата ме разследва въпреки имунитета ми”, заяви в пряка телефонна връзка за предаването „Здравей, България” на Нова телевизия депутатът Георги Марков.

Марков обяви вчера, че напуска парламентарната група на ГЕРБ и става независим народен представител. Той беше част от делегацията на Пламен Орешарски, която наскоро посети Букурещ.

Напускащият ГЕРБ е получил поне 200 хил. лева, за да го направи, казва Яне Янев

За първия народен представител, който напуска парламентарна група, подкупът е най-голям. Това заяви председателят на РЗС Яне Янев в сту...

Вчера бившият депутат Яне Янев обяви, че Марков е взел между 200 и 500 хил. лева, за да напусне ГЕРБ. Лидерът на РЗС охарактеризира Марков като "анонимник и нищожество".

„Не искам да говоря за „памперсите”, които правят тези коментари. Не искам да падам на тяхното ниво. Разбира се, заклевам се, че не съм взимал пари. В каквото кажете мога да се закълна”, отговори Георги Марков.

От години срещу Марков тече дело за източване на ДДС по сделката за Свищовската автогара, което се прекратява наскоро. „Сделката е в миналото, платени са данъците, явно искат по този начин да ме контролират, да ми сложат нашийник. Това са едни бивши полицаи, които скалъпиха нещата и се опитват да контролират ситуацията във Велико Търново”.

„От тук насетне ще гласувам както съм гласувал досега. Г-н Сидеров да не се притеснява – ще е необходим. Аз не напускам партия ГЕРБ, само парламентарната група. Ако ГЕРБ не се регистрира, и аз няма да се регистрирам за да се получи кворум”, завърши Марков, който не пожела да коментира въпросите, свързани с Красьо Черния и Свищовския университет.

Според бившия председател на Народното събрание Цецка Цачева няма да има повече напуснали депутати от парламентарната група на ГЕРБ. Тя каза, че е нямала информация защо Марков напуска и му пожела успех като независим депутат.

Цачева смята, в парламента цари абсолютен фарс и не се дава право на глас на опозицията при вземането на важни решения. По отношение на държавната субсидия за партиите, Цачева добави: „При управлението на ГЕРБ намалихме субсидията от 16 на 12 лева. В момента не се чува гласа на опозицията, каквото и да предложим, съдбата на нашите предложения е ясна. Ако ни дадат възможност да участваме в разискванията – ще коментираме предложението на Георги Кадиев да се намали с 20% субсидията”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика