Местан: Очаквам среща със Сергей Станишев

14577
Местан: Очаквам среща със Сергей Станишев
Снимка: БГНЕС

Очаквам среща със Сергей Станишев и приемете, че това е разбирането за коректност в диалога и с коалиционни партньори, и въобще политическия диалог го предполага. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде „Фокус”. „Не искам да нагнетявам излишни очаквания за тази пресконференция и общо взето нямаше и нарочно да говоря”, коментира Местан за пресконференцията утре.

За петия вот, който ГЕРБ ще внесе утре, Местан посочи: „Вотът има своите мотиви. Те ще бъдат обект на коментар утре. Аз не съм видял мотивите, за да мога да го коментирам”.

ДПС има две кандидатури за министър на околната среда

ДПС има две кандидатури за поста министър на околната среда и водите, но на този етап не е коректно да се коментират техните имена. Тов...

Утре свикване нарочна пресконференция в зала „Запад” не само по тема вот на недоверие, внесен от ГЕРБ, а и по темата за контролирания плавен преход на политическия процес, заяви Местан. „Ще дешифрираме този израз, защото от вчера насам чувам оценки, че позицията ни не е била съвсем ясна. Утре ще доизясним позицията по този въпрос. Моля ви, не ме карайте да коментирам намерения, искам да коментирам реални мотиви и така разговорът ни ще бъде по-съдържателен”, допълни той.

Попитан защо ще проведат тази среща в деня, когато ще излезе финансовият отчет на Пламен Орешарски, Местан посочи, че не търсят никакви символики.

На въпрос какви са слабите места, Местан посочи, че едно е сигурно – че ДПС, въпреки и днешните твърдения за преяждане с власт, няма никакви амбиции за разширяване на властовите си позиции. „Струва ми се, че ще съгласите с това. Предполагам вече правите своите анализи, ако нещо куца, къде точно”, подчерта той.

Попитан дали остава на едни позиции с БСП, Местан заяви: „Въпросът с дълбочината на промените в кабинета са по-скоро следствие от идеята за хоризонта, който стои пред този кабинет. Утре ще говорим по всички тези въпроси. Ще ви изненадам с толкова ясни и конкретни отговори, които да бъдат ясни на всички”, каза още Лютви Местан.

Местан: Борисов предполагам знае, че кабинетите не падат с вотове на недоверие

Г-н Борисов предполагам знае, че кабинетите в България не падат с вотове на недоверие. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика