X
 
 

Михаил Миков щял да вкарва в БСП в прав път

4266 0
Михаил Миков щял да вкарва в БСП в прав път
Снимка: БГНЕС
„БСП пета година вече е в опозиция; заявява се, че може да управлява, да победи ГЕРБ. След пет години опозиция загубата на тези избори значи тотална загуба на доверието“, съобщи за бТВ бившият председател на БСП Михаил Миков.

„Избори се губят и се печелят, но тогава, когато става подмяна на партията, това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, идват едни или други, важно е каква е посоката на партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е грешна. Сравнение с предишните избори е крайно некоректно, защото предишните избори бяха след участие в управлението на кабинета Орешарски, и си спомняте година и половина как имаше протести. Сега БСП вече е пета година в опозиция, заявява се, че има капацитет да управлява; заявява се, че може да замени ГЕРБ във властта, и един такъв резултат заявява кръст на тези заявления и закани, защото те не почиват на реалности“, съобщи още Миков.

Стоян Мирчев: Борисов протяга ръка към Слави Трифонов

Предложението партийната субсидия да стане един лев е формално извинение на Министерски съвет заради надвзетото финансиране и протегнат...

Основният проблем на БСП е, че не печели доверие, смята бившият председател на партията.

„Какво означава консервативен социализъм, или ляв консерватизъм – това е подмяна на идейната основа на БСП. Какво означава, че вече две години и половина в този мандат на парламента въпреки прокламираното заявление против санкциите за Русия нито веднъж не се внесе искане за проект за решение за отмяна – за да се гласува, да се види кой как стои и какво би подкрепил или отхвърлил? Какво означава, че данъчните законопроекти не се внасят, въпреки че се говорят на висок глас, за да се види в гласуването кой каква политика отстоява. Защо БСП напусна за три месеца и половина и се лиши от най-високата трибуна, след като БСП винаги е била парламентарна партия и е утвърждавала парламентаризма“, допълни Миков.

„Избирателят дава доверието си когато повярва, че си автентичен и защитаваш интересите и доверието му. А мнозинството българи имат интереси от лява политика, само че не могат в момента да дадат доверие за това, което им предлагаме“, допълни социалистът.

Цялата отговорност на утрешния конгрес е в ръцете на делегатите му, - след пет години опозиция загубата на тези избори е една тревожна камбана. Ако конгресът избере друг път – връщане към полтическото, връщане към автентичността, връщане към искреността към избирателите, БСП има шанс – в противен случай няма значение кой ще е начело на партията, смята бившият председател на партията.

Другарски нападки по телевизията - Мерджанов атакува Овчаров по линия "Лукойл"

Благодарение на това задкулисие Румен Овчаров беше член на борда на "Лукойл" – и по времето на кабинета "Орешарски", и по времето...

Разцеплението вътре в БСП е на идейна, на политическа основа – тези слухове, които вървят в партията за врагове с партиен билет, - тези побеснели хейтъри, които без име и образ в социалните мрежи атакуват хората с различно мнение в партията, като ги прогласяват за какви ли не – те са инспирирани от Позитано 20, допълни Миков.

Според него изтъкването на различията между ЕНП и БСП е вредно толкова много, колкото и войната, която се води срещу Сергей Станишев.

В момента разделителната линия в БСП изкуствено се насажда, за да може тези, които имат различно мнение, да изглеждат по-черни. Нинова сама подаде оставка, няма кампания срещу нея, смята Миков.

Сега, след тези европейски избори, се очертава тежка перспектива за партията и за ръководството – дори и малка, победата на ГЕРБ дава друга перспектива за втората половина на годината, когато са местните избори, а вместо да се стегне, ръководството в БСП се укрепва и окопава. НС на БСП трябва спешно да се събере и да се види откъде може да се режат разходи заради намалената партийна субсидия така, че да е най-полезна за следващите избори, завърши бившият председател на партията.

Заключение: И партиите, и финансовият министър са знаели за надвзетите субсидии

Партиите са знаели, че взимат повече от полагащата им се държавна субсидия, а финансовото министерство съзнателно е отпускало по-голяма...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Иво Христов 3 Иво Христов преди 7 месеца Профил на трол?
  Ако „червеното“ змийско гнездо на Ниновица и Зеления чорап Радев успеят да унищожат докрай БСП/БКП, ще можем всички българи да се поздравим с окончателната победа над червената чума-комунизма в нашата родина България! Накрая ще излезе, че крушовичанката "е наш човек". Само Нинова успя да натири в небитието омразната на народа соц(ком) партия БСП(БКП ), която е безкритична продажна подло виж още ›› га на Москва. Браво, Кури! Дерзай! Ако сринеш докрай стогодишната престъпна блудница поколенията ще те изучават в учебниците по история.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Тия идиоти нд разбраха ли че тазк комунистическа партия трябва да се закрие завинаги...
 • Алфа 1 Алфа преди 7 месеца Профил на трол?
  Бсп е лъжеопозиция , и докато предатели като Станишеф, Пирински ,и Микофф ,Рофч са в нея , няма да печели избори .. Но те са друго крило на мафията ГерП и се командват от същото посолство .. Най- добре да се обединят
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Няма ли кой да скрие дамаджаната на Микофф. Да му дават дамаджаната само вечер.
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Миката и Румбата требе да се обединят идеологически - пиенето трябва да бъде непрекъснато . И след як запой ... в шадраваните !
  : 0 !
Последно в Актуално