Миков не бе избран за водач на нито една софийска листа на БСП

25392
Миков не бе избран за водач на нито една софийска листа на БСП
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков не е избран за водач на листа в нито един от трите многомандатни избирателни района в София, противно на очакванията, предаде БТА. Новоизбраният председател на левицата беше номиниран в 23 МИР София-град.

Софийската организация на БСП подреди депутатските си листи за предстоящия вот на 5 октомври. Чрез тайно гласуване на „Позитано” 20 в събота за водачи на 23, 24 и 25 МИР бяха посочени съответно досегашните депутати Жельо Бойчев, Георги Свиленски и Янаки Стоилов. Имената им трябва да бъдат утвърдени на Национален съвет през следващата седмица.

Стоилов: Начело на листите навсякъде трябва да са хора от БСП

Начело на листите навсякъде трябва да са хора от БСП. Това каза Янаки Стоилов, БСП относно избора на лидери за листите в БСП – Со...

На пленума предстои да бъде приета и коалиционната формула за участие на предсрочния вот, както и съставът на партиите в коалицията. Предлага се името на „Коалиция за България" да бъде променено на "БСП - лява България".

„За 23-ти МИР това е Желю Бойчев на първо място, 24-ти МИР - Георги Свиленски, 25-ти МИР - Янаки Стоилов, който учудващо избра да участва в подреждането, защото той все пак е и кандидат за водач на листа, но избра да се пусне на общ избор. Втори в 25-ти мир е издателят на вестник „Дума” и досегашен депутат Николай Малинов. В 23-ти МИР втори е Стоян Мирчев, който е досегашен началник на кабинета на министъра на инвестиционното проектиране”, обобщи председателят на софийската организация на БСП Калоян Паргов.

Той обеща социалистите в София „да играят, за да спечелят максимално висок резултат в общата бъдеща парламентарна група на коалициите от партии „БСП - Лява България”.

 

Кадиев: БСП трябваше категорично да се разграничи от споразумението с "Уестингхаус"

БСП трябваше категорично да се разграничи и от споразумението с „Уестингхаус" и от подписалите го. Това написа на профила си във ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика