Миков: С оставките се тества обществото, Борисов може да се оттегли само привидно

1849
Миков: С оставките се тества обществото, Борисов може да се оттегли само привидно
Снимка: БГНЕС

С оставките според мен се прави проба, как ще реагира обществото. Мисля, че ще се иде до по-съществено разместване, включително Борисов може да отстъпи на лице, което да даде усещането, че ГЕРБ се е поотдръпнало от властта, което няма как да стане, защото в парламента имат мнозинство. Само че януари и февруари догодина ще се отрази на политическия живот, ще стане по-тежко. Това каза пред БНТ Михаил Миков.

"Предсрочни избори не са необходими в този момент. 6 месеца има до редовни реално. ГЕРБ има полза от предсрочни избори. ДПС мисля, че са неутрални по този въпрос – те показват постоянство и при предсрочни и при редовни избори.", категоричен е Мико.

(Контра)протестът за Борисов - по-знаещ и от него?

Събирането на симпатизанти на ГЕРБ пред Министерския съвет миналия петък не е било контра на протестиращите пред Президентството, които...

Според него основният въпрос е преди избори и след избори каква политика ще се провежда – "дали в интерес на едрия капитал и олигарсите или в интерес на малкия и среден бизнес и всеки гражданин."

Ако Борисов има някаква вина – това е деперсонализацията на политиката, а ние трябва да се върнем към политиката в политиката да знаем кое е дясно и кое е ляво. Би трябвало хората да разберат, че лявото е алтернативата, а не друго дясно, категоричен е той.

В България едноличната власт винаги води до тежки последици. То и сега е ясно кой носи отговорността. Виждате, че в БПС се прави опит за преминаване към такъв тип управление, явно е модерно, коментира още той.

Хората не превознавват БСП на улицата. БСП е в лоша кондиция. За годините в опозиция партията не успя да се наложи като политическа алтернатива, по алтернативата Нинова – Борисов, където има високи децибели. Въпросът е хората, като излязат на улицата да кажат че припознават БСП. Ние чуваме социологически искания от протеста, но социологческите проучвания не сочат подкрепа за левицата. Дясното на Борисов с друго дясно ли ще бъде заменено?, попита Миков.

Някой може да се изкуши в момента, имам предвид разговорите за промените в модела, като се има предвид Конституцията... Очевидно е, че от тези протести старата десница или градската десница или това, което остана от периода Костов, днес е реанимирано. В следващият парламент ще има много формации. Фрагментацията ще се допълни от Трифонов. Мая Манолова може би. И всичко това ще подложи страната на едно тежко изпитание. Възможно е дори да се заговори за президентска република. Румен Радев към момента не е заявявал такава претенция и аз много се надявам да се движи в пределите на Конституцията.", каза Миков.

Протестиращите: Оставките на тримата министри са недостатъчни (ВИДЕО)

Хиляди се събраха за седми пореден ден пред президентството, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор. Протестно...

Аз си спомням и 2013, 1997г. Платените участници не се заплащат от недоволните, а от от онези, които очакват след протеста да се възползват по някакъв начин, категоричен е той.

Можеще да се спести малко показност в президентството. Аз не смятам, че сградата на Президентството е неприкосновена, но начинът по който стана преля чашата. Апропо, същото стана и с министъра на екологията, само че тогава явно е нямало такава чувствителност. Ако имаше, щеше по-рано да се стигне до сегашната ситуация, подчерта Миков.

Прокуратурата обвинява и търси доказателства, но може да действа и без показност. Но защо никой не коментира действията на съда? Съдът е разрешил действията на прокуратурата. Това само подклажда ситуацията за възможна атака към главния прокурор. Целенасочено се фокусира вниманието върху него. Аз не разбрах дали неправилно са извършени следствени действия или начина, по който са извършени тези действия е проблемен, какъвто е случая с президента, коментира той.

Случаят Росенец: За пореден път атаката е насочена към ДПС. Знаете, че стигматизирането на ДПС е част от укрепване и на управлението. Това се случва и с Росенец. Сега се експонира подходящо, за да може да се подсети обществото за ДПС, която да затвори възможността някой да направи явна коалиция с тази партия.

За Корнелия Нинова и БСП: Смятам, че тя няма явна алтернатива в момента в БСП – това обаче води до голямо разделение по места. Добре, че се реши общинските председатели да не участват в комитетите на никой от кандидатите, защото това означава служебна победа за този кандидат в тази община. Няма бюджет БСП за 2020г. Парите са харчат авансово, на юнашоко доверие. Има едно ожесточаване към т.нар. вътрешна опозиция, а не как БСП да спечели следващите избори.

Бойко Борисов: Румен Радев е сценарист на всичко

Румен Радев е сценарист на всичко, така че знае повече от мен, коментира премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Пловдив тази вечер,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика