Миков: Спрените поръчки показват финансовите проблеми в държавата

2111
Миков: Спрените поръчки показват финансовите проблеми в държавата
Снимка: БГНЕС

Спрените обществени поръчки са проекция и на отношенията в управлението, но и на финансовите проблеми на държавата, заяви председателят на БСП Михаил Миков в доклада си за актуалната политическа обстановка пред членовете на Националния съвет на партията.Освен че е незаконосъобразно, спирането на обществени поръчки е индикация, че не достигат пари, каза Миков.

По думите му с това се цели разтоварване на държавния бюджет за тази година и отчитане на пропаганден ефект за късане с олигарсите, които са в основата и на днешното управление.

Миков: Москов да си взима сърповете и да си ходи

Сутринта гледах министър Москов и изпитах срам, че този човек е министър в Република България. Няма друга държава, в която един доказан...

Това показва, че паянтовата конструкция на управляващата коалиция изпитва все по-сериозен натиск и затруднения, затова и очакванията са процесите на ерозия и нестабилност да набират скорост, без да може да се изключи вероятността от произвеждане на предсрочни парламентарни избори, каза Михаил Миков, цитиран от БГНЕС.

Анализирайки състоянието на управляващото мнозинство, лидерът на БСП коментира, че Реформаторският блок не съществува като единно политическо образувание и вече не е надежден партньор на ГЕРБ. В Патриотичния фронт също зреело разделение, макар и далеч по-дискретно артикулирано. В АБВ пък все повече разколебавали и най-големите привърженици на тезата, че са социален коректив на дясното управление.

ДПС изпитва определени организационни сътресения във връзка с напускането на водещи политици, които заявиха амбиция да се реализират с политическия проект ДОСТ, посочи още лидерът на БСП.

Вдясно днес наблюдаваме роене, модерно е да се говори за фрагментацията на лявото - Първанов, Дончева, Кадиев, друг въпрос е дали това е фрагментация на лявото или отделяне от лявото, коментира Миков.

Помогнала ли е АПИ да бъдат откраднати почти 4 млн. лева евросредства?*

Цели четири месеца опитвах да привлека вниманието на медиите за случая с „Агромах”. Така бившият временен председател на СД...

Според лидера на социалистите управляващите търпят провал в демографската, образователната и здравната политика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика