X
 
 

Мирослав Найденов: Служители на ДФЗ са консултати по проекти за къщи за гости

4494 5
Мирослав Найденов: Служители на ДФЗ са консултати по проекти за къщи за гости
Снимка: БГНЕС
Според бившият земеделски министър Мирослав Найденов, служители на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) са консултанти на фирмите, които предлагат услуга - кандидатстване по проекти за къщи за гости, финансирани с евросредства.

Затова трябва да се направи проверка и на консултантите по проектите обяви той пред BTV.

43 къщи за гости в Смолянско са на стойност 11,5 млн. лв., защо не проверяват всички?

По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по ПРС...

„За програмата „Развитие на селските райони” са предназначени 2,5 млрд. евро за 7-годишен период, а 5 млрд. лв. за директни плащания – общо 7,5 млрд. лв. Това е повече от ресурса на някои от банките в България”, коментира още бившият земеделски министър.

Междувременно, продължава проверката на къщите за гости, финансирани по проекти между 2007 - 2013 г. Вчера стана ясно, че от всички платени за този период 746 проекта, едва за 288 туристически обекта не е изеткъл мониторинговия период и реално това ще бъдат проверените обекти. Заповедта за мащабната проверка е на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева.

Целта на проверките е да се разбере дали в къщите наистина имат гости и се ползват по предназначение или са изградени, за лично ползване от собствениците и техните фамилии.

 

Танева де факто призна, че тарикати с къщи за гости могат да плащат по-малки глоби

Глобите за къщите за гости няма да се платят от българския данъкоплатец и ще се постараем да вземем всичко дължимо. Това заяви новият-с...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Че нали точно ти ги направи такива бе Мирко?!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Да върнат парите до тотинка с лихвите , все едно че някоя банка им дала ипотечен кредит , както се постъпва при покупка на жилище ! Това е справедливо , ако нямат пари да ипотекират къщите за гости и са теглят кредит ! Това е спаведливо и законно за цялата държава и народ!Друго решение неможе да има,То е далавера!
 • ВЕРНО ЛИ бОКУ Е ПРЗНУВАЛ 5-ТИЯ СИ МИЛИАРД? МИ ПЕСТИ ОТ ЗАКУСКИ, АМА ЯКО! 3 ВЕРНО ЛИ бОКУ Е ПРЗНУВАЛ 5-ТИЯ СИ МИЛИАРД? МИ ПЕСТИ ОТ ЗАКУСКИ, АМА ЯКО! преди 5 месеца Профил на трол?
  ГЕЙТ СЛЕД ГЕЙТ, СУДЖУЦИ, АПАРТАМЕНТИ, ВИЛИ, А ПиДАЛ бОКУ СИ ЛАПКА МИЛИОНЧЕТА И МУ ДРЕМЕ НА ГЪЗА!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш, върти далавери, за да управляваш" !
 • Алтернативен 1 Алтернативен преди 5 месеца Профил на трол?
  Това от години е ясно за обикновения човек, че с приоритет се гледат и минават проекти на свързани дружества със служители на ДФЗ. Но държавната администрация си трае както си трае прокуратурата докато има интерес. Подобно е и положението с НАП и служители свързани със счетоводители относно проверки и водене на счетоводство и "изнудването"( препоръката ) да се ползват определени счетовод виж още ›› ители. Така е в нашата татковина, като няма контрол и добре работещи разследващи органи.
Последно в Актуално