Митов: Дано намерим формулата за договора за добросъседство с Македония

4827
Митов: Дано намерим формулата за договора за добросъседство с Македония
Снимка: БГНЕС

Надявам се да намерим формулата, която ще ни доведе до финалния вариант на договора за добросъседство с Македония. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов след срещата му с македонския вицепремиер Фатмир Бесими, предаде „Фокус".

Митов приветства вицепремиера и каза, че се надява последващите разговори да бъдат също толкова добронамерени и в такава прекрасна атмосфера.

Продължаваме преговорите за добросъседство с Македония

Външният министър Даниел Митов и македонският му колега Никола Попоски са обсъдили преговорите за подписването на договор за добросъсе...

„Нашият фокус, когато става въпрос за Македония, е ясен и отдавна известен - пълна подкрепа за евроатлантическият път на Македония и за реформите в страната. Силно се надяваме, че договореностите, постигнати през разговорите между опозиция и управляващи, ще намерят своя израз и ще бъдат изпълни, като това ще доведе до реализацията на едни успешни избори през април, които да отразяват волята на гражданите на Македония", посочи Митов и обясни, че се надява изборите да дадат нов тласък за бъдещите реформи в страната.

Той подчерта, че двамата са обсъдили работите по договорите за добросъседство и е получил позитивни послания от страна на вицепремиера на Македония.

„Надяваме се, че въпреки многократните етапи на преговорите, ще намерим в крайна сметка формулата, която ще ни доведе до окончателен резултат и съгласие по финалния текст на договора за добросъседство", заяви Даниел Митов.

По думите му, за този договор ще се опитат да изградят максимален политически консенсус както в Македония, така и в България.

Груевски пред Митов: Искаме да подобрим добросъседството

Македонският премиер Никола Груевски разговаря с българския външен министър Даниел Митов на срещата на министрите на външните работи ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика