Мнение: Вотът за Радев се превърна във вот срещу Борисов

3249
Мнение: Вотът за Радев се превърна във вот срещу Борисов
Снимка: БГНЕС

Доста умело от щаба на Радев внушаваха на избирателите, че Анастас Герджиков е напълно зависим от Бойко Борисов и вотът за президента Радев се превърна във вот срещу Бойко Борисов. Това мнение изрази в интервю за БНР проф. Вили Лилков от Инициативния комитет на Анастас Герджиков. Проф. Лилков е сред учредителите на ДСБ, бивш депутат и общински съветник в София.

Припомняме, че според последните резултати от ЦИК Радев печели изборите за президент с двойно по-голяма преднина от Герджиков.

Острие на ГЕРБ не отговори конкретно къде има масови уволнения на поддръжници на партията

Защо ми задавате въпрос, чийто отговор е в медиите? Така добилият известност като ново острие на ГЕРБ Радомир Чолаков отвърна на въпрос...

"Проф. Анастас Герджиков беше напълно непознат за масовия избирател в началото на кампанията. Кратката кампания не носи предимства за него. От друга страна президентът Радев беше около 5 години непрекъснато пред очите на избирателите. Той се превърна в своеобразен лидер на протестите и новите политически движения, които се появиха в последната година. Той яхна една вълна, която му донесе доста гласове", коментира Лилков.

"Това, което не успяхме в тази кампания, е да убедим избирателите, че зад кандидатурата на проф. Герджиков не стои Бойко Борисов. Щабът на проф. Герджиков беше напълно отделен от всякакви структури на ГЕРБ, беше оглавен от хора, които не принадлежат на ГЕРБ", допълни той.

Според Вили Лилков декларираната подкрепа от ПП и ИТН за Румен Радев е изиграла "доста голяма роля", защото "ПП е партия, движение, което е във възход и то увлече много избиратели в полза на Румен Радев".

"Тоталното присъствие и доминацията на агенти на Държавна сигурност в ИК на Румен Радев беше много сериозен знак, който за съжаление не беше разчетен от десните и антикомунистите. Това тотално присъствие на 27 агенти на ДС в ИК на Румен Радев означаваше пълна реабилитация на тази структура и една оценка на режима на БКП преди 89-а година. Снощи това, което видях по телевизията – отвън, пред НДК играеха хоро симпатизанти и привърженици на Румен Радев, а вътре, в НДК хоро играеха агенти на Държавна сигурност", заяви още Вили Лилков.

Тома Биков: Трудното за ГЕРБ мина

"Едва ли можеше по-добър кандидат от проф. Анастас Герджиков да излъчим. Политическата среда в този момент е такава, че не предполага п...

Той изтъкна, че ДБ е попаднала в ситуация да прави правителство с БСП и това няма да остане ненаказано от избирателите.

"Това е много сериозна крачка, прекрачване на граници, които едва ли избирателите в следващите години ще оставят незабелязано. Те вероятно търсят начин за една „по-мека“ връзка с това управление, да не бъдат привързвани твърдо към него. Но така или иначе влизането в преговори с БСП за общо управление не е лека задача и няма да бъде оставено ненаказано от избирателите в бъдеще", каза Лилков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com