МОЛ-аджиите Мая и Кирил не искат вече да рефомират БСП

21370
МОЛ-аджиите Мая и Кирил не искат вече да рефомират БСП
Снимка: БГНЕС

Не искам да реформирам вече БСП. Докато тези хора не си отидат, нищо няма да се промени. Времето до местните избори е малко. Лидерът на партията Михаил Миков се е заел да прави някакви промени. Това коментира един от доскоршните горещи радатели за промяна в партията - депутатът Кирил Добрев.

Той заедно с колежката си Мая Манолова представиха идеята си МОЛ (мислещи, образовани, лидери). Тя обясни, че предложението цели превръщането на БСП в обсъждане на леви идеи. Хрумването било посрещанато с аплодисменти по време на семинара на ПЕС.

Кирил Добрев: И.Ф е разкъртила кметовете в Монтанско, аман от задкулисие

С ксерокопие на изчезналия тефтер на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов депутатът от БСП-Лява България Кири...

Обяснено беше още, че се цели отварянето на "червените" към нови идеи. Това се налагало, тъй като в момента част от посланията на БСП не намирали правилния си адресат. Например говорело се за увеличаване на пенсиите, а пенсионерите се оплаквали, че внуците им са заминали за чужбина.

Идеята е да насочат посланията на партията към активните хора – дребния и средния бизнес, интелигенцията, лидерите на мнение по места, към хората, които не биха станали членове на БСП, но реално споделят левите идеи.

В ефира на bTV Добрев обясни, че различните в "червената" партия са изтикани в изолация - например Костадин Паскалев, Георги Кадиев и Страхил Ангелов. Или пък са изгонени от партията - в случая на президента Георги Първанов.

Припомнено беше, че на изборите през 1997 г. партията е спечелила 1 млн. гласа, а на последните - около 450 хил. Това показвало, че БСП не е успяла да получи чистота на идеите си.

Кирил Добрев: БСП е оригиналът, всичко останало е реплика

Сергей Станишев сам стигна до идеята, че за да оцелее партията, тя трябва да се промени. Аз лично бих подкрепил Сергей Станишев за ев...

Манолова добави, че там където хората мислят еднакво, мислят малко. В допълнение тя отново "претопли" тезтата, че десният модел се е изчерпал и България има нужда от социална политика. Тук идвала ролята на БСП.

По повод днешната дата и събитията от 1997 г. Добрев се върна в спомените към баща си. Николай Добрев има способността да обединява и мисли различно. Той бил политически лидер. В тази връзка синът му призна, че не може се сравнява в момента с него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика