МВнР: Кризата с подслушванията в Македония буди сериозна загриженост

10949
МВнР: Кризата с подслушванията в Македония буди сериозна загриженост
Снимка: БГНЕС

Вътрешно-политическата криза в Република Македония, породена от разкритията за масови подслушвания, буди много сериозна загриженост. Това заяви говорителят на Министерството на външните работи Бетина Жотева във връзка с твърденията на лидера на опозицията в Македония Зоран Заев за подслушване на български дипломатически представители в Скопие и засиления обществен интерес към тях.

"В съответствие с международно установената дипломатическа практика Министерството на външните работи не коментира публично въпроси от такъв характер. Надяваме се, че развитието на събитията в съседната страна ще ни позволи да продължим и занапред да се придържаме към тази практика", заяви тя.

"Вечер": Al Jazееra се опитва да дестабилизира Македония с ужасяващ филм

Предаването, което телевизия Al Jazееra – Balkans излъчи и което беше посветено на Македония, е класическа антимакедонска пропага...

"В същото време бихме желали да отбележим, че вътрешно-политическата криза в Република Македония, породена от разкритията за нарушаване на човешките права и за масови подслушвания на разговори, вкл. на дипломати от трети страни, буди много сериозна загриженост. Необходимо е независимо, цялостно и прозрачно разследване на изнесените факти. Създалата се ситуация води, за съжаление, до извода, че изграждането на всички елементи на правовата държава все още не е приключило. Единствено финализирането на този процес би било гаранция за трайната стабилност на Република Македония и реализирането на нейните амбиции за интеграция в европейските и евроатлантическите структури", допълни Жотева.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика