МВР синдикалист: Протестирахме вече 14 пъти за лошите условия на труд

6408
МВР синдикалист: Протестирахме вече 14 пъти за лошите условия на труд

Това е 15-ти национален протест от 2008 година насам. И всички досега бяха насочени и към лошото оборудване, към лошите условия на труд. Това заяви зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов на въпрос на bTV дали сега полицаите не излязоха само заради пари.

Кузманов не отрече „нелицеприятните картини” от масовите граждански протести отпреди две години. Полицаите във Варна и в София свалиха щитовете, излязоха и с жилетки, с които подкрепиха протестиращите, уточни той. На 12 ноември, 2013-та година, влачиха студентка с пейката, защото тя не се пусна – но влачихме пейката. И сред нас има много неподготвени служители, каза Кузманов. Той подчерта и, че при големите протести през 2013-та година полицията е спазвала законът, независимо дали ѝ харесва или не. Не мога да призная на никого правото да протестира нерегламентирано. На Орлов мост колегите викаха: „Извикайте полиция”, за да се покаже карикатурата на ситуацията, уточни зам.-председателят на СФСМВР.

Полицейските протести нямат край - следващият национален е на 12 ноември

Следващият протест на служителите в сектор Сигурност ще се проведе в четвъртък, 12 ноември, от 13:00 часа до 20:00 часа пред сградата н...

Нямаме амбициите да управляваме МВР. Задайте въпросите за резултатите от реформата не на нас, а на ръководителите, каза още Кузманов.

Хора, разберете, лампата трябваше да светне в червено. 14 пъти алармата свири, 15-тият път вече изби. От 2011-та година служителите на МВР не са получавали униформи, дрехи, каза Кузманов.

Седем министри, 14 национални и 2 регионални министри. Няма вътрешен министър, на който да му се е разминал протестът. При Цветан Цветанов имаше 4 протеста, като накрая нещата завършиха със скъсано от негова страна споразумение, припомни Кузманов, без да влиза в подробности какво точно е било скъсано.

Това, което сега се случи, е реакция на недообмислена реакция от страна на министър Горанов, категоричен беше за финал Кузманов.

МВР е арестувало десетина провокатори преди полицейския протест

10 души, подготвящи се да извършат провокации по време на протеста на полицаите, са арестувани в операция, проведена по постъпила инфор...

Бюджетната картина

Пред bTV бившият финансов министър Симеон Дянков директно заяви, че сега е моментът за реформа в МВР, след голямата победа на ГЕРБ на местните избори. Той каза, че е опитал да прави реформа, когато е бил министър, но Цветан Цветанов е пречил.

Дянков коментира и темата с държавния бюджет като цяло. Според него вземаме 16 млрд. лева дълг и конкретно 5 млрд. лева заради дупката в енергетиката. Сега тази дупка не е включена в бюджета за догодина, защото ще имаме свръхдефицит и ЕК ще ни санкционира, каза Дянков. Бомбата "енергетика" ще избухне в лицето на това правителство - ще се наложи или вдигане на цената на тока за бизнеса и домакинствата, или една част от енергийната ни система няма да може да работи, защото производителите ще спрат да произвеждат, тъй като не им се плаща, категоричен беше бившият вицепремиер.

През 2016-та година МВР ще струва 1,126 млрд. лева според проектобюджета за догодина. През тази година бюджетът е 1,036 млрд. лева, а през миналата година -  1 млрд. лева.

Полицаите освиркаха Горанов

Хиляди служители в сектор „Сигурност” се събраха на пл. „Народно събрание”. Движението по бул. „Цар Освоб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика