X
 
 

На ниво предложение: Да се подготвя администрация за военно време

3862 1
На ниво предложение: Да се подготвя администрация за военно време
Снимка: Министерство на отбраната
Правителството ще подготвя администрацията за военно време по нова наредба за отбранително-мобилизационната подготовка. Проектът е публикуван на Портала за обществени консултации. Този документ идва само няколко месеца след съобщенията че правителството е започнало и проверка на скривалищата и бомбоубежищата, както и на пробите на сирените. 

Предвижда се във всички държавни и общински органи да има денонощно дежурство за оповестяване при привеждане в готовност за работа във военно време. Ще дежурят по петима души в специално пригодени и оборудвани за целта стаи. Ще има и звена по отбранително-мобилизационна подготовка. Те могат да бъдат организирани в дирекции, отдели или сектори. В състава им ще влизат: ръководител, експерти с аналитична или контролна функция, експерти със спомагателна функция (например оперативни дежурни за носене на денонощно дежурство), както и "изпълнители по поддръжка и охрана на пунктовете за управление и др." Изрично е записано, че служителите трябва да са с необходимата квалификация и с разрешение за достъп до класифицирана информация, отбелязва вестник "Сега".

Едва 5% от българите ползват електронните услуги на администрацията

Около 250 000 души или едва около 5% от пълнолетните българи взаимодействат по електронен път с администрацията. Мнозинството от тях ...

Проектонаредбата се предлага от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, но трябва да бъде приета от правителството с нарочно постановление. Военният министър твърди, че действащата в момента уредба по темата създавала проблеми. Наредбата се налагала и "в резултат на измененията в нормативната база, промените в структурата на изпълнителната власт и в отговор на промените в средата на сигурност и изискванията за гражданска устойчивост на НАТО".

В становище на Министерския съвет обаче се посочва, че трябва да има повече аргументи за приемането на изцяло нова наредба. Експертите на кабинета дори подсказват и предлагат раздела с мотивите да се допълни "например с динамични промени в среда на сигурност, регионални конфликти, засилен бежански натиск, прояви на насилствен радикализъм и тероризъм и т.н., което изправя страната ни пред сериозни предизвикателства, и това изисква адаптиране и трансформиране на системите за сигурност и отбрана".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Гилотината 1 Гилотината преди 1 година Профил на трол?
    Тоталитарно-бюрократичните инстинкти на БКП+БЗНС+ДС-РУМНО-башибозука-катун пак избуяха! Ще РАЗРОЯВАТ и без това огромната партийно-назначена бюрокрация с нова такава за "военно време"! Колко са загрижени за мафиотско-партийната държава, осигуряваща им безнаказано мародерство и живот в ЦИГАНЬОР-КОМУНИЗМА, обещан им от Яшар Замфиркьо - Тато ( виж проф. Тодор Балкански: Тодор Живков. Просоп виж още ›› ография на диктатора – Изд. "Знак'94", Велико Търново, 1996г. https ://bit.ly/2uyjYrM ) и делиорманския мангасар Пънчо Кубъдънъ (личен патрон на ДС-агентурната фамилия караКачан)! Осигуряват препитание на мАнгела Джамбаз след евродепутатстването: завеждащ военновремени разстрели!
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...

Последно в Актуално