Найденов разпореди проверка на оградата по границата с Турция

15132
Найденов разпореди проверка на оградата по границата с Турция
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Ангел Найденов разпореди Инспекторатът на Министерството на отбраната (МО) да направи проверка за установяване на дисциплинарни нарушения във връзка с констатирани пропуски от доклада на Инспектората на Министерския съвет (МС) за оградата по българо-турската граница, съобщиха от пресцентъра на МО.

Проверката трябва да приключи на 19 март. Тя ще се прави от комисия с председател полк. Стефан Трашлиев – главен инспектор на Министерството на отбраната. "Обект на проверката ще бъдат длъжностните лица от Министерството на отбраната и Сухопътните войски, участвали в процеса на вземане на решения и тяхното изпълнение, включващо и упражняването на контрол, които със своите действия или бездействия са довели до настъпване на констатираните в доклада нарушения", казват от военното ведомство.

В отговор на препоръките ще стартира процедура за предоговаряне с фирмите, за да бъдат отстранени констатираните пропуски, слабости и нарушения. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов вече е изпратил писма-покани до фирмите за разговори и по петте позиции. От посочват, че разговорите ще се проведат от 11:00 ч. в понеделник, 17 март, като за участие в тях, с цел постигане на максимална степен на прозрачност, са поканени представители на МВР и на Инспектората на МС.

Скандалът относно оградата по границата с Турция избухна, след като стана ясно, че цената на съоръжението е скочила от 5,1 млн. лева първоначално до 9,6 млн. лева. Една от фирмите, които получават поръчка за 3 313 608 лв, е "Завод за пружини". В нейния управителен съвет директор е Александър Минчев - председател на общинската организация на БСП в Казанлък.

Орешарски призна, че цената на оградата с Турция не е съвсем наред

Покачващата се стойност на оградата, която изграждаме по границата с Турция, си заслужава да бъде проверена. Това призна премиерът Плам...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика