Народното събрание няма да се занимава с оградата на границата с Турция

17744
Народното събрание няма да се занимава с оградата на границата с Турция
Снимка: БГНЕС

Скандалите около оградата на границата с Турция се пренесоха и в парламента, като днес управляващото мнозинство отхвърли предложение на ГЕРБ да има Временна анкетна комисия по случая.

91 депутати не пожелаха да оторизират разследващ орган на парламента да провери ситуацията около проекта, докато 66 депутати бяха "за". Парламентарната група на ГЕРБ поиска прегласуване на предложението, което беше отхвърлено за втори път с 69 депутати - „за”, 109 - „против” и петима въздържа ли се.

Йовчев си изми ръцете: МВР само дало идеята за граничната ограда

Няма да има компромис по отношение на проекта за оградата на границата с Турция. Ще проведем пълна проверка и ще следим всичко, заяви в...

„Имаше много изказвания тази седмица по медиите и от съответните министерства за тази ограда, която трябваше да доведе до намаляване на миграционния натиск. Тази анкетна комисия трябва да даде отговор на няколко въпроса, които мислим, че са малко притеснителни. Как от 5 100 000 лв. проектът стига до 9 665 000 лв., след като беше толкова важно тази ограда да бъде изградена, и това беше една от причините да се избяга от закона за обществени поръчки”, попита депутатът от ГЕРБ Александър Ненков преди гласуването, предаде Агенция "Фокус".

Той обясни, че, благодарение на медиите, от ГЕРБ са достигнали до това кои са фирмите, които ще правят оградата. „Стана ясно, че на една от фирмите, които ще доставят материали, собственикът е председател на БСП-Казанлък. Нека, чрез тази комисия видим по какъв начин са избрани тези фирми и имали ли опит да се прикрие начина, по който са избрани и кой стои зад тях”, добави Ненков.

Припомняме, че ГЕРБ вече внесе сигнал заради проекта в прокуратурата.

Народният представител от Коалиция за България Борис Цветков обобщи несъгласието на БСП с предложението на ГЕРБ.

ГЕРБ не прости и "отнесе" оградата на границата с Турция при Цацаров

Точно както бяха обещали, от ГЕРБ внесоха сигнал до прокуратурата относно строежа на оградата по границата ни с Турция и критериите за ...

„От Министерство на отбраната и Сухопътни войски предоставиха достатъчно информация, с която медиите разполагат. Бяха направени проверки, в които няма данни за нарушения. Прокуратурата е в правото си да реши да извърши 4-та проверка. Беше важно това заграждение да се направи в максимално бърз срок. Не мога да приема това предложение от колеги, по чието време са изразходвани средства без значителни последици”, обясни той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика