Настимир Ананиев: Ще има и още депутати с морал и съвест

3440
Настимир Ананиев: Ще има и още депутати с морал и съвест
Снимка: БГНЕС

"Показахме, че има пет депутати с морал и съвест. Аз мисля, че ще има и повече", така в "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев коментира решението на депутати от "Има такъв народ" да напуснат редиците на партията си и да подкрепят правителството.

"Важното е, че днес чухме как беше разобличен г-н Слави Трифонов за всички неистини, които каза във вчерашното си интервю. Това интервю провокира повечето от тези хора, може би, да вземат финално тяхното решение", заяви Ананиев. По думите му в момента се води битка за България и сега е важно всеки на коя страна ще застане.

Настимир Ананиев: При евентуални избори добрата новина е, че ИТН няма да влязат в НС

„Въпросът е, ако има нови избори, какво биха произвели и ще произведат ли нещо по-различно. Може би добрата новина е, че няма да ...

Според него дълг на всеки един народен представител е да работи за България. Ананиев призова народните представители, които имат морала и съвестта, да подкрепят реформите, които са заложени. "Много ясно сме посочили приоритетите си - бюджет, закон за КПКОНПИ, подпомагане на бизнеса и законопроекти, които досега са бавени по различни причини", допълни той.

Според зам.-председателя на БСП Атанас Зафиров пък няма нищо изненадващо в случващото се днес, тъй като тези процеси зреят отдавна. "В Народното събрание групата на "Има такъв народ" показваше признаци на различност и по време на гласувания, и в различни декларации, и редица други неща, така че аз лично не съм изненадан от този ход. Чутото от пресконференцията на Радостин Василев е доста стряскащо като констатации", отбеляза той. Зафиров подчерта, че от изнесената на брифинга информация става ясно, че причината за решението на Слави Трифонов да оттегли министрите си и да напусне коалицията е единствено и само власт и пари. "Беше потвърдено още, че темата Македония не съществува", категоричен бе той.

Атанас Зафиров призна като слабост факта, че 6 месеца правителството работи без програма. Съвсем логично е правителството да продължи работата си, като в състава му продължат да бъдат партиите, които в момента участват в управлението, както предложи и г-жа Нинова вчера. Той коментира обаче, че очевидно в "Има такъв народ" диалогът е бил прекъснат. По думите му битката за постове и многомилиардни средства доведе до създалата се ситуация. Затова сега е моментът да се говори повече за политики.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика