Настимир Ананиев, Волт: Агитация на чужд език – да, но само на официален за ЕС

1342
Настимир Ананиев, Волт: Агитация на чужд език – да, но само на официален за ЕС
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Нормално е на европейски избори да се агитира на чужд език, но само на официални за Европейския съюз. Това заяви лидерът на "Волт България" Настимир Ананиев.

"Не забравяйте, че сега се подготвя законодателството за транснационални избори, което означава, че ще има общи листи за целия ЕС. България има възможност да изпревари събитията и да направи нужните законодателни промени", посочи Ананиев.

Той добави, че до момента никоя партия не разяснява на гражданите какви ще са задачите на българските представители в Европарламента и защо нямаме стратегия как да пазим интереса си в Брюксел.

"Виждаме какво се случи с плана "Макрон". Беше изпуснат от евродепутатите и министерството на транспорта. Наложи се индустрията да реагира и да посочи, че има проблем. Лошото е, че ако попитаме хората дали могат да назоват поне трима български евродепутати и какво са свършили за последните почти 5 години, те няма да могат да кажат нищо", категоричен е Настимир Ананиев.

Волт: За европейско самочувствие са нужни европейски доходи

На снимката: Ивайло Илиев За да имаме европейско самочувствие, трябва да имаме и европейски доходи. Това посочи лидерът на Европейска ...

Според лидера на Европейска партия Волт управляващите дори не ни казват и какво ще стане след Brexit, където, например, със сигурност ще се увеличи вноската на България в бюджета на ЕС.

Настимир Ананиев коментира и опрощаването на дълговете на Мюфтийството. По думите му поредният гаф на управляващите може да стимулира други организации и граждани да не си плащат данъците: "Мюфтийството получавали огромни суми от наеми. Нека да продадат имоти и да си покрият задължението. В същото време данъчните ходят по нудистки круизи или пък гонят бабите по читалищата".

Лидерът на "Волт България" е на мнение, че акции като разследването срещу кмета на Созопол, който е обвинен за злоупотреби с 2 млн. лв., са ПР преди местните избори и накрая обикновено никой не бива осъден.

"Затова е важен изборът на Европейски главен прокурор. Надяваме се това да бъде Лаура Кьовеши. Тя се превърна в символ на борбата с корупцията и управляващите трябва да кажат защо не са я подкрепили. Но както виждаме ЕС и други държави пращат проверяващи у нас, които следят за корупция. Именно поради тази причина повечето хора не живеят добре, защото парите се източват. Само чрез европейските лостове можем да си върнем държавата", категоричен е Настимир Ананиев.

Според него съвсем нагледно рухна и мантрата за противопоставянето на националистите и ДПС, след като бяха гласувани промените в Изборния кодекс и премахването на преференциите: "Знаем какво се случи след целувката на Станишев с Местан. Сега нека да видим какво ще се случи след целувката на ГЕРБ и патриотите с ДПС. Аз мисля, че те ще платят цената за тази целувка. Не може да не уважаваш собствения си избирател и неговата интелигентност".

Кандидат на Волт защити потребителите от "томахавката" на банките и кредиторите

Кандидатът на партия Волт за европейските избори през май – Светла Миланова, за пореден път успешно защити гражданин, на който е ...

По думите на лидера на "Волт България" "патриотите" са допуснали тотален разнобой и не са осъществили заявката си да изместят ДПС, защото на практика работят с тях.

"Социологическите агенции се опитват да внушат, че няма избор извън двуполюсния модел, а не е така. Волт олицетворява новата енергия в политиката. На някой хора трябва да им се пусне много сериозно напрежение. Ако имаме европейското правосъдие, здравеопазване и доходи, ще имаме достоен живот", посочи Настимир Ананиев.

Той добави, че Европейска партия Волт започва кампания за финансиране, която ще е по американски модел. Ще призовем всички, които симпатизират на идеите на партията за федерализирне на ЕС и утвърждаване на демократичните ценности, да дарят за нашата кампания по 28 лв., колкото са страните в Съюза, уточни политикът.

Ананиев даде пример с един от кандидатите на Волт за европейските избори – холандеца Дани Ван Сантен. Чужденецът живее и работи в България от 3 години и скоро ще се жени за българската си приятелка. Самият той признал, че е много учуден как страна с толкова потенциал и ресурси не постига нужния напредък след 12 години членство в ЕС.

"Властта е в нас – трябва да излезем и да гласуваме, вместо да мислим, че няма алтернатива", заяви Настимир Ананиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика