НДСВ иска електронно правителство, Кунева се възмущава от медийната ни свобода

20758
НДСВ иска електронно правителство, Кунева се възмущава от медийната ни свобода
Снимка: БГНЕС

Партия НДСВ се присъединява към препоръките в първия доклад на ЕК за борбата с корупцията, съобщиха от НДСВ.

Партията призовава политическите сили и властите в България да проявят политическа и управленска воля и да предприемат необходимите мерки, така че страната ни да не е на челните места по ниво на корупция и на дъното по борба с нея.

НДСВ нееднократно е подчертавало, че най-добрият начин за борба с корупцията на всички нива е въвеждането на електронно управление, включително и електронни търгове за обществени поръчки, а това е условие за намаляване на възможностите на администрацията да взима непрозрачни решения. Мерките за борба с корупцията са заложени в платформата на НДСВ "Национално единство за обществена справедливост".

Както е добре известно, според Стратегията за e-управление на България страната ще има електронно правителство на средно ниво едва към 2020 година.

100 млн. лв. са дадени за електронното правителство

Около 100 милиона лева са дадени за електронно правителство от 2007 година насам. Това съобщи министърът за развитие на електронното пр...

Подобно на НДСВ и Меглена Кунева се възмути от поредната слаба оценка от Брюксел. Не може България вечно да е на последно място в ЕС по медийна свобода, коментира Кунева във Facebook. Тя добавя, че корупцията спира бизнеса, неясни са критериите за избор на магистрати, процедури в съдебната система водят до скандални назначения, хората не вярват в изборния процес и няма информация дори за опити властта да направи промени в изборните правила. Няма санкции срещу корупционните практики, няма редакционната независимост. Препоръчват ни етични правила на българските депупати, допълва още лидерът на ДБГ и посочва, че 75% процента от тръжните процедури са опорочени, а 32% от икономиката е сенчеста, според Доклада. Нито една от властите не е пощадена - и изпълнителна, и съдебна, и законодателна, както и медийната среда, пише още Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика