Не подкрепяме вота на недоверие, но не подкрепяме и Москов, заяви Миков

17228
Не подкрепяме вота на недоверие, но не подкрепяме и Москов, заяви Миков
Снимка: БГНЕС

Бихме подкрепили с гласуване всеки вот на недоверие срещу това правителство, защото то е вредно за България. Исканият от ДПС вот не бе насочен към политиката в областта на здравеопазването, а целеше да предизвика една дискусия около езика на омразата. Ние бихме участвали в такава дискусия, защото това е сериозен проблем. Не вотът на недоверие обаче е формата, чрез която трябва да се реализира един такъв разговор в Народното събрание. Това заяви пред Нова тв председателят на БСП лява България Михаил Миков, коментирайки отказа на социалистите да подкрепят искания вот на недоверие от страна на ДПС.

Той допълни, че това не означава, че е съгласен с начина, по който говори министър Петър Москов, който по-скоро разделя, отколкото обединява обществото.

По повод предложението на Георги Първанов за общо участие на БСП и АБВ в листите за общински съветници на предстоящите местни избори, Миков заяви, че не смята, че то е искрено.

"Такова предложение не трябва да се прави публично, преди да има сондаж към този, към когото го отправяш. Честни сме пред избирателите, предлагаме леви решения, които са необходими на гражданите и дават друга перспектива за България. АБВ участва в дясна коалиция, която прокарва дясна политика", обясни Михаил Миков.

"Пораженията, които АБВ нанесе на лявото в България, трудно могат да бъдат преглътнати от редовия социалист, който последователно е защитавал социалистическите идеи", допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика