Не съм давал нареждания на Златанов, твърди Борисов

30440
Не съм давал нареждания на Златанов, твърди Борисов
Снимка: БГНЕС

Искра Фидосова не трябваше да бъде кандидат за депутат, заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Фидосова си отиде, защото стилът й е такъв и затова съм я помолил да си отиде, обясни Борисов. Никога не съм давал нареждания на Филип Златанов, нито съм виждал тефтерчето му. Това тефтерче със сигурност е една манипулация, твърди лидерът на ГЕРБ. Когато излезе цялото тефтерче, тогава ще коментираме какво пише в него. Неслучайно не го пуснаха цялото. Нека да видим какво ще излезе от това тефтерче, добави той.

От думите му стана ясно, че не се разпознава зад инициалите Б.Б. По никакъв начин не се разпознавам, защото по никакъв начин не съм въздействал на тези хора. Аз се казвам Бойко Борисов и вече 15 години хората знаят как се казвам, заяви Борисов.

"Като приключим това, през това време прокуратурата ще разследва тефтерчето на Златанов и ще има обвиняем, каза още той. Вече пети месец имаме премиер, който научи всички задни входове, аз винаги съм гласувал така, че да няма от какво да се срамуваме", коментира още лидерът на ГЕРБ.

На 26 септември Филип Златанов подаде оставка като председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Оставката на Златанов е изпратена до председателя на НС Михаил Миков. В нея няма мотиви и е била внесена от неговия адвокат.

Тефтерчето на Златанов стана известно със скандални записки и инициали на политици с директиви - да се удари, да се забави, да се оправи. Според прокурорите Златанов, който в момента е обвиняем, е отбелязвал директиви за хода на определени преписки.

В показаните страници от тефтера има имена на много лица от обществено-политическия живот, сред които и името на Росен Плевнелиев. Президентът обясни, че е имал контакт с КПУКИ заради питане за конфликт на интереси, пратил е всички искани документи, но след това от комисията не са го търсили. В него фигурират инициалите Б.Б. и Ц.Ц. Заради скандала Искра Фидосова се отказа от депутатския си мандат и напусна всички ръководни постове в партията. От БСП и ДПС пък обявиха, че комисията за конфликт на интереси е била използвана от бившите управляващи за саморазправа с политически опоненти.

В началото на месец септември депутатите създадоха Временна анкетна комисия за проучване на данни и факти около нарушенията в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика