Нели Куцкова: Борисов противопостави полицаи и съдии, за да се спаси

7823
Нели Куцкова: Борисов противопостави полицаи и съдии, за да се спаси
Снимка: БГНЕС

Не можем да си правим оглушка за нарушаването на обществения ред от страна на полицаите, но разбираме напълно тяхното възмущение от начина, по който се посегна на техните възнаграждения. Оказа се, че с преходни и заключителни разпоредби, в последния момент и на тъмно, точно след изборите се променят нещата, посочи съдия Нели Куцкова пред Нова телевизия, представяйки позицията на съдийското съсловие за полицейския протест.

И за съдебната система беше така – в преходните и заключителните разпоредби беше предвидено Министерския съвет всяка година да определя заплатите ни, продължи Куцкова. Самият Владислав Горанов в крайна сметка призна, че това е противоконституционно. Сега се прави същото, смята съдията.

Защо полицаите излязоха сега - Цветанов отговори колко хубаво се е справял той

Мога да кажа, че има нарушена комуникация – между ръководството на МВР и синдикатите. Всеки един законопроект трябва да се обявяв...

Каква беше първата реакция на Бойко Борисов – да противопостави полицаите на съдиите, със случая за бития полицай от таксиметров човек. Там няма присъда, има гаранция от 500 лева – според закона, за лека телесна повреда, какъвто е случаят, заяви Нели Куцкова. Имаме опит от времето на Цветан Цветанов, когато съдът му беше виновен за всичко. Това не е държавническо мислене, подчерта Куцкова.

Бившият депутат от БСП Татяна Буруджиева пък заяви, че сега реформа се прави като се вземат пари от перо, където средстват не могат да се пипат на оперативно ниво, в друго перо, където могат да се пипат. Реформата не се състои от техника, а от хора, смята тя.

Къде е господин Лукарски да каже дали парите за реформи са налични – нали те трябва да дойдат от икономиката? Какво става с инвестициите, продължи Буруджиева с въпросите. И добави, че Цветан Цветанов дори не е казал името на Румяна Бъчварова във вчерашното интервю на бившия вътрешен министър. От целия разговор излизаше, че Бъчварова не прави нищо от това, което Цветанов е започнал, смята Буруджиева. И попита докога ще имаме финансови министри, които са един вид дребни сметкаджии, от чиито действия се подпалва цялата държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика